Сигналът в полицията е получен вчера в 8 часа, а смъртта е настъпила в събота в 16 часа в акушеро-гинекологично отделение на МБАЛ-Ловеч. Първоначално бе съобщено, че родилката е починала в петък.

Директорът на болницата д-р Тихомир Бенев заяви, че младата жена е постъпила чрез Центъра за спешна медицинска помощ, съобщи ловешкият сайт "Зетра". При прегледа е установено, че тоновете на бебето се влошават, а бъдещата майка също е в лошо здравословно състояние. Затова е решено бебето да бъде изродено чрез секцио.

Направена съдебно-медицинска експертиза показала, че жената е починала от сърдечна недостатъчност и остър белодробен оток, заяви д-р Бенев, цитиран от БТА. Той каза още, че се чакат до дни да излязат и хистологичните резултати, за да потвърдят причината за смъртта. Директорът на МБАЛ-Ловеч допълни, че е изискал тройна съдебно-медицинска експертиза.

От Регионалната здравна инспекция в Ловеч започват проверка как е протекла бременността на младата жена. Нейни роднини обаче твърдят, че бъдещата майка не е имала никакви оплаквания.
За случая е уведомена и прокуратурата в Ловеч.

Състоянието на бебето е тежко. То е закарано в неонатологичното отделение в Университетската болница в Плевен и в момента е на апаратна вентилация, допълва БТА.

По информация на в. "24 часа" починалата млада жена се казва Мария и е от село Малиново. Тя живеела с приятеля си от година и половина, но нямали сключен брак.

Миналата година столичната АГ болница "Шейново" бе глобена за това, че 19-годишната родилка Деяна Георгиева е изписана недоизлекувана. Все още обаче няма подведени под отговорност лекари за смъртта на младата майка.

Няма обвинени и за смъртта на 35-годишната Надежда Узунова, която почина също в "Шейново".