19-годишна родилка почина по време на секцио

19-годишна родилка е починала по време на секцио в болницата в Ловеч, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Обратно в новината

Коментари - 19-годишна родилка почина по време на секцио | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Намери, Господи, добро място за душите на починалите родилки и децата им. Грехът на виновните ще се определи навярно чак там, на небето.

Раждала съм вече 2 пъти, веднъж нормално и без да дам пари, но имахме доста солидни връзки в болницата, а втория път със секцио и си платих на лекарите. Еми знам, че е грешно, но не ми се рискуваше моя живот и този на сина или дъщеря ми. Докторите се справиха перфектно,втория път /със секциото/ ми спасиха живота. Крайно време е да се направят достатъчни заплатите на лекарите, че да си вършат съвестно работата и без да им се дават рушвети. Знам, че много хора тук ще ме нападнат, но тука в БГ е така, това е реалността, всеки търси пари.

to koga doktorite sa bili vinovni nikoga ima li osuden doktor v balgarijmarij beshe straxotno momiche lichno j poznavam leka i prust

е хора това е нелепо как може така и нима наказани винаги има гревки но това ечовевки живот не може така безотговорно завто все искат пари завто е така нима ли да имаме спокоен живот сигорно не кого трибва да питаме за спокоиствие лово и стравно е това което става в бг аз см в испаня вече 3 години и като ида на лекар не ме е страх макар че см чъжденка а в навата дрява се стахъвам лово е но е факт *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Отвратена съм от българските доктори, просто толкова много случаи се случиха в последно време, толкова много излъгани хора, толкова много мързел и корупция...Кой им дава право да практикуват?? Кой въобще ги пуска да учат това?? Няма ли как да се спре тази напаст от некадърни доктори?! Това не шега работа, да бъдеш доктор не просто професия - то е призвание. Набийте си го в главите малоумници! Голям позор е това, което се случва в България...на всички нива...........

как неви е срам докторе да псувате. и като сгм ви виждал да пиете алкохол по време на служба дори моета жена я приехте. вие и бяхте пян до козерлата сигурно затова испуснахте насата селенка ако сгм на васето място веднага бих напуснал поста си.моета жена е свидетел как сте били жени в болницата пациенти имате касмет же сгм в южбина ако бях в бг стях дави спретна такгв протест же свят дати се завие..стига толкова си убивал млади женюбиец....

Абе идиоти, а пък аз съм 30 години лекар и съм оперирал досега 1/4 от българите включително и ваши близки, но такава простащина и такова отношение към мен и моите колеги които ви спасяваме шибаните задници не съм и помислял че може и да има. И не ми обсъждаите речника, защото съм ви бесен и едва се въздържам да ви запсувам. Ще ме плашите с бой говеда нещастни. А като ми. Стоите пред кабинета се виете като червеи:"Професоре помогни ни, ти баща, ти майка, всичко каквото трябва да дадем ще дадем", а тука по форумите героиствате, изроди мръсни! Всеки ще си получи това което заслужава е казано в светата книга, затова се молете и се покайте, а йе се наливайте с шльокавица и дрога.

Rosemary

Към Вас, докторе, не съм забелязала негативно отношение. Вие сте само ник. А коментарите са по поредния случай с починала млада родилка, предполага се от немарливост или поне така се разбира от написаното в статията (за Ловеч става въпрос), както и по свързани истории с наши близки, лично преживени. Нещо не ми се вярва да сте лекар, правописът и стилът Ви на изказ са не особено издържани, но да го отдадем на афекта Ви.

Абе вие докторите се имате за голеяма работа, но точно тези, които се надуват не стават за нищо, а истинските доктори, които си разбират занаята нито ще допуснат толкова хора да умрат под тяхно наблюдение, нито след това ще плюят срещу хората които им се доверяват...Ебаси отношението да ти с*ра на дипломата.

Не мога да повярвам ,че сте лекар , а още по - малко професор! Не знаех , че болните са червеи!Затова още ще ви плюят ,даже и бият.................

БЪЛГАРИНО ЗАПОМНИ! Плаща се за свършена работа,а не авансово.За това ни цакат и живота ни не струва нищо.Аз ходя на лекар със сливов бастун.Профилактично.Иначе съм добре с краката,но сопата си я нося.До сега никой още не е посмял да си поиска.Просто в момента който някой си поиска моментално трябва да му се набива канчето.Много бързо ще се оправят.Щом иска пари пише фактура или разписка.Ако не ще бой.Доктора и тои е човек и нищо човешко не му е чуждо та един пердах няма да му се отрази зле.Зер и това е профилактика.

Знам го това, пич. И в нашето семейство го знаем така. И баща ми казваше, ти недей предварително да му даваш пари, не е удобно. Те са изискани хора, да не изглеждаме като простаци. После ще се реваншираме. И беше намислил да му подари ценната си нумизматична колекция. Да, ама не. Когато смъртта влезе в очите на някого, се дава вече всичко и веднага. И пак да повторя, баща ми си беше по клинична пътека...Както и да е, Бог да го прости. Той беше възрастен, ама това момиче-родилка, не ми се мисли...

А моя лека му пръст изобщо не постъпи на лечение.Тъй си отиде от рак на простатата,ама не "снесе" ,а никой.И той беше на години.Но умря с достойнство и без лекарска помощ.Що се отнася до смъртта -тя е за нас тъй,1е не виждам защо трябва да се страхуваме от нея.Няма смисъл.Когато трябва идва.Лошото е когато някой ни я води защото не сме му платили.Това ми е мисълта.

Ограничен човек с мислене не по-далече от собствения ти нос. Доктурантурата няма да ти даде благородство на мисълта и любов в сърцето! Значи викаш, то докторите никога не са виновни, могат да правят или не каквото си решат, ако някой умре, то така Бог е решил. Като йезуитите, които са трепали наред и католици , и протестанти и са казвали, не го мислете, то на небето Господ ще отдели чистите от тези, които са за ада! Велика си...чак да ти се доповръща!

Защо е премълчано, че са я оставили да се мъчи над 30 часа и чак тогава са пристъпили към секцио? Има го в официалното съобщение на МЗ. 30 часа адски болки и адска жега, ами трябв да имаш биволско сърце, за да издържиш...

Ами те при всички случаи напоследък родилките са починали от сърдечна недостатъчност и белодробен оток - от адските продължителни болки сърцето се пръска. Смърт за лекарите убийци.

И сега умниците ще ти кажат, че не са я оставили да се мъчи 30 часа, а са следили нормалния ход на естественото раждане, че всичко е вървяло нормално... На гинеколозите им става само от крещящи от болка жени, това е факт.

Ани, къде е това официално съобщение, че се опитвам да го намеря, а не попадам на такова? Искам да прочета какво са написали?

Аз за това си платих за раждането и на двата внука и ако се наложи ще платя пак защото здравето на децата ми е най-важно! Казах си че за балове и сватби имаме пари и правим какви ли не панаири а за здравето на децата ще се стискам. Доколко е правилно е под въпрос но реалностите в България са такива за сега и едва ли скоро ще се променят.

Rosemary

Ами аз платих за здравето на баща ми, ама пак го умориха. И една непопулярна в болницата лекарка, непопулярна защото не се слага на властимащите, намери начин да му удължи живота - през главата на шефовете си. Как намери начина ли - ами просто приложи терапията, а не я изписа само на хартия, както направиха другите. Но вече беше късно.

"Доколко е правилно е под въпрос" - с такива хора като вас, в тази държава реалностите НИКОГА няма да се променят.

Баща ми лежи и гасне, с полунаправена манипулация, аз не спала цяла седмица, нощем на един стол в коридора, а онези отлагат от ден на ден операцията... Ще ти ги кажа имената на докторите-хирурзи от Александровска болница, ама нямам доказателства, нали се сещаш, подкупа се дава на 4 очи. А баща ми си беше по клинична пътека...

Аз съм от Ловеч и много добре съм на ясно как практикуват нашите лекари.Влезеш ли в 7-я месец от бременността те питат-ще си платиш ли,за да раждаш при мен,ако отговора е да-даваш 400 лв под масата и следователно раждаш що годе като човек.Ако недай си боже откажеш да дадеш въпросните 400 лв ще си виеш от болка,докато някой не се смили над теб. Моя приятелка не пожела да даде пари за раждането си и следователно никой не я погледна.В 7 сутринта е постъпила , до вечерта никой не видял,че пъпната връв на детето се е увила около врата на бебето.В 20 ч решават,че ще я режат.Добре,че нещата минаха добре,защото четейки какво се случва е можело и най-лошото да стане.Малоумници са си ловешките АГ и това си е.Кой за бога им е дал дипломи в ръцете???Кой???????

започнат масово да умират пациентите им, кого ще лекуват горките доктори?

Имала съм голям късмет, че съм родила й двете си деца в чужбина, където последяват бременността ти от първият ден на зачеването до раждането на бебето, като всичко е много ясно и регламентирано - иначе не знам какво можеше да ми се случи тук в БГ. Майките са просто опитни зайчета, никой не им обръща внимание по време на самата бременност, просто трябва да разчиташ на късмет...

Пълни глупости са това. Половината от бъдещите майки тук не знаят изобщо какво и как трябва да правят. Нито ходят редовно на прегледи нито нищо. Трябва да ги карат на сила. По цял ден са по кафенетата, а да не говорим, че до 5-6 месец пушат .. някои пият и какво ли. После се получават хиляди усложнения заради тяхното безхаберие понеже те се чувстват добре и си мислят, че и плода се чувства добре. И кой е виновен после ?! Докторите нали !? Типично по балкански да се търси вина във всеки друг, но не и в самите нас. По псевдонима ти съдя, че си в Испания или си била там..., но и да не е там не ми пука. Щом ти е по-добре извън България просто си стои там и не идвай да даваш акъли и да се изказваш така генерално.

Точно така беше и в България преди 20-30 год.Ако не се явиш на консултация, веднага наблюдаващия лекар и акушерките звънят в къщи,питат,писма пращат.

Няма наказани доктори, и никога за съжаление няма да има....То не е само при раждане, а във всички отделения на болницата....Убийци без присъди, с нищо не са по-добри от другите престъпници...Разбира се, има и грамотни и съвестни доктори, но са вече за "Червената книга"

кой ти дава право да наричаш тези хора убийци ? Най вероятно те са се борили до последно за тази жена. Идея си нямаш какво се прави при секцио .

Хора като тези, които наричаш "убийци" някога и тебе са изродили. Не се замисляш нали !? Ако изобщо можеш да мислиш.

Rosemary

Там е работата, че точно тези хора, които са го изродили навремето, вече не практикуват, защото са пенсионери. Сега са млади, жестоки и садисти. Съжалявам, но е така.

Ако лекари са виновни за това, че си отидоха толкова невинни дечица през последните месеци- майки и бебета - СЪД И СПРАВЕДЛИВОСТ! СТИГА ВЕЧЕ БЕЗДУШИЕ И БЕЗХАБЕРИЕ! Прекрасен лекар оперира детето ми преди два месеца -ми двойна заплата, тройна , петорна - дайте на добрите лекари. Но тези, които с безхаберието и ужасната бездарност са причина да си отиват млади майчици и деца, СЪД, ЗАТВОР, СТИГА ВЕЧЕ! И къде са т.н. граждански сдружения, синдикати, поне един граждански протест организирайте бе, Тренчев, Такева и компания, умират децата на България, вие на кой остров отмаряте телеса, не ви е срам.!!! И няма кво да ги чакаме да ни организират на мирен граждански протест, а ние сами да излезем МИРНО и да кажем СТИГА, че утре може да е нашата дъщеря, сестра, внуче. ХОРА, къде сте, бе?

Ленче нали се разбрахме - Терминал 2 и дим да те няма.

Ми, приятелю, на години съм , почти 50, ама толкова ми писна, че си прав, по-добре да ида "немила-недрага" в тъжната чужбина, че тука надежда вече няма. Благодаря, че се обади, бъди щастлив!

Rosemary

'Сичко опира до мат'риала. Жалко.

Жалко .... поредната жертва на медицинската ни система....Господ да я пази..... Сега като бонус на докторите ще им вдигнат заплатите с 20% със задна дата.....

Омръзна ми да пиша за доктори-убийци. Не ги знам в Лекарския съюз колко трябв да са дебелокожи зац да продължават да се държат така сякаш нищо не е станало. И да прикриват доктори-убийци, доктори-търгаши, доктори-=неграмотници, доктори-далавераджии. Пак ще кажа - нямат милост докторите-убийци - от бебета и родилки, през пеленачета, дечица, здрави млади хора, та до хора в преклонна възраст - всичко под ножа. Така де, няма да фалират траурните агенции и гробищата. Докато не се направи сериозна чистка нещата няма да се оправят. Докато Лекрския съюз не стане нормална съсловна организация и да започне да атестира своите членове - няма да стане. Сега тия мушмуроци основно се занимават с политика. И още нещо много важно. Здравната система е създадена за пациентите. Не з алекари, не за медицински сестри, не за администратори в министерството. Те са само служители, които трябва да се грижат за здравето на пациентите. Докато това не стане ясно нищо няма да се оправи.

Бог да я прости!Белодробният оток не се ли получава от алергия към някоя упойка?Нали затова подготвят майките за секцио с няколко вида антиалергични лекарства, дни преди операцията?

...КАКВИ ДНИ И КАКВА ПОДГОТОВКА? Нали са я приели по спешност....

Има антиалергични лекарства, бързодействащи, точно за спешни случаи.

Още един всезнайко да се изкаже...

Питам бе, не може ли? Я осветлете непросветените.

Изникват 2 въпроса-проблемите със сърцето проследявани ли са и ако "да"-зaщо не са взети мерки своевременно? Според мен отговорът е "не" понеже съм се убедил ,че профилактиката в БГ е нула не само за бременните!

Не са проследявани защото жената и мъжът и са безработни, респ. без осигуровки с първо дете на 16 г, и живеещи в генгерлика. Не е като да си в центъра на София и гинеколога да ти е на 5 мин.

Ма, стига вече, СТИГА! Има ли съд в тая държава, стига са умирали деца, СТИГА, ИСКАМ ВЕЧЕ ДА СЕ МАХНА ОТ ТОЯ ОТВРАТ , НЕ СЕ ИЗДЪРЖА!

Ами проблема ти е никакъв! Просто се махни!

Дааа, велико предложение на велик интелект!

Ма стига рИвала, ма Ленче! Ти к'во предлагаш по въпроса? Ето ти една подсказка: няма хора - няма проблеми... и те така!

Терминал 2 и дим да те няма. Спаси ни от присъствието си.

И викаш да останат такива като вас - чистички, нравствени и животът ще разцъфти в бедната България! Само че тогава простите и безсърдечни хора ще се самоизядете и самоунищожите!

Не ви ли писна вече да плюете по всички браншови съсловия... лекарите били престъпници, учителите били олигофрени, миньорите клошари, политиците проститутки и т.н. и т.н. А ВИЕ, ДЕТО ПИШЕТЕ ЕКЗАЛТИРАНИ ГЛУПОСТИ - КАКВИ СТЕ?!

+1

И каква е причината за поредната жертва тогава?! Или ти на такива въпроси не отговаряш?!

Мики Тече проверка ако не си разбрал/а от статията. Нормално е да се изчака резултата от нея и тогава да се съди нали ?! Причините могат да бъдат хиляди.

Dо Нефрите Ако беше твоята сестра или жена дали толкова леко ще приемеше смъртта на едно 19 г момиче

Нито се знаят обстоятелствата около смъртта нито нищо. Никой не знае в какви условия е преминала бременността. Как и кога е ходела на прегледи. Факторите са прекалено много. Без информация най-обичате да съдите хората. По-леко ли ви става ?

Прочетете в бг.мама какви ужасии споделят бременни и млади майки.Никаква грижа не се проявява към тях,дори в по-големите градове не им се обяснява какви изследвания да си направят ,камо ли да ги назначат.В консултацията"преглеждат" с шивашки метър и кантар.Бъдещите майки от Интернет научават повече,отколкото от акушерите-гинеколози.И не е въпрос на пари,а на отношение.Ужасно е!Всички май си загубихме човешкия облик.

Дрън дрън ... на 100 бъдещи и настоящи майки на 1 да се случи нещо(не говоря за смърт) и веднага се слага всичко под общ знаменател. Всички знаем в бг мама как се преувеличава и разкрасява историята, а и не само там. Рекъл/казъл .. чул, недочул ... и т.н.

Да бе, много лесно раздавате присъдите... Дайте да направим и клади, където да изгорим всички лекари, та да мирясате най-накрая!

Както казаха и по-надолу случват се нещастия и не се случват само тук при нас.. В целия свят се случват. Всички знаем и нивото на сградите и оборудването на Българските болници.

незнам от каде си . но искам да ти кая че когато тругнеш на лекар и то бремена ти правят всичко което се изисква, и нее важно дали си в голям град или малко село. имам три деца две от които са секцио ,но така е трябвало с третото ми дете започнах да дигам високо крувно и то беше отбелязано много ясно в картона с които отидох да раждам и т.н т.н та не самоо лекарите имат вина ... нека да видат как е протекла самата бременост и наи вече в какви ословия ...........

Абсолютно е така, но те трябва първо да се изкажат колко са компетентни. Да обвинят целия свят, че не е наблюдавал 24/7 родилката .. ако случайно се направи разследване и всичко както си му е реда и се установи, че лекаря няма вина за каквото и да било, а вината съвсем друга ... те пак ще са недоволни и ще обвинят комисията, че крие докторите + целия свят, че ги закрилят също.

хайде, стига с този лов на вещици, де. през ден четем за поредната ръка, която зашили, мислите ли че толкова пък едно секцио не могат да направят? а да се обвиняват в немарливост звучи много клеветническо и глупаво на фона на общественото настроение от последно време. вероятно са си свършили работата професионално, но....на кой колкото му е писано, не са вълшебници все пак.

Лекарските заплати са друг въпрос. Неудачите за пациентите са резултат от обучението в МУ и възможностите за работа в болниците, които се определят от здравната система. Тези които отиват на работа в ЕС, минават през курс за обучение. Българите са умнички, доучват си и в добри условия стават добри лекари.

сър

От Германия. Какъв курс?! Какви измишльотини? Да се намираме да пишем.Единствения изпит, а не курс е езиков.

Ходила ли е на прегледи по време на бременността и на какви - това е най-важния въпрос. Много бременни са с ниска грамотност, не ходят на всички изследвания, не вземат всички необходими мерки....Дори хора с висше образование и уж грамотни подценяват много въпроси, и разчитат на "каквото дал господ"... В резултат на което се раждат деца с аномалии, които е можело да не се родят и т.н., какви ли не проблеми възникват с детето и майката. Не може да се обвиняват само лекарите, които се е случило да водят раждането.

АБСОЛЮТНО ВЯРНО!

до.......всички ...ако в БГ има лекар със месечен доход 700 лева,ще си отрежа топките и ще си ги ритам из центъра на Бургас!

Какви увредени органи на 19г...,какво казва слядящият й бременността аг...,при постъпване в родилното не са й ли погледнали обменната карта на родилката за да видят положението й докато екипа се подготвя за секциото,тест за алергии направен ли е,нада ли...,срамно е в 21 век така лесно да изпускат млади родилки.....,горкото сираче.....,дано има млади роднини да го отгледат,кураж на таткото и дано не изпадне в депресия от шока....,и аз съм почернена от БЛС...!

Много жалко за момичето. Войната на Пътя, смъртните случаи по болниците, изтичнето на мозъци в посока извън страната...бавно и сигурно се заличаваме като държава. След години тук ще има 80% пенсионери умиращи от глад защото няма да има от къде останалото от жалката ни държава да им даде като пенсии. Жалкото е че тази жалка картинка се дължи и на всички нас, защото по белия свят народа излиза по улиците и за ден-два тая пасмина политическа ще е изметена. Бългире са в 90% в случаите мишки. Един излиза на пътя -> 100 се крият за гърба му -> 1000 пискат от интернет сякаш на някой му пука за тях там -> 1 000 000 им дреме защото си живеят някак си добре извън тая жалка страна...

Именно!!!

За съжаление е така!

В цял свят НАЙ-високи са заплатите на лекарите. Българските лекари са герои. Работят за малко пари, много преуморени от наднормени дежурства, поради недостиг на кадри, лоша апаратура и ниска здравна култура на пациентите. Преди да се знае дали родилката е ходила на редовни прегледи по време на бременността, какви са били изследванията й - не може да вините лекарите. Когато се установи, че са допуснали грешка - тогава ги съдете. Спасяват всеки ден хиляди човешки животи и получават неодобрение и обиди. Замислете се, преди да напишете поредния укор за лекарите!

Докато поставяте парите пред човешкият живот, нищо добро не ни чака. Лекарската професия трябва да е призвание преди всичко не кариера.

Не става дума за поставяне на парите пред човешкия живот. Става дума за това, че някаква доза финансово спокойствие е нужна, за да отделяш време и се развиваш като професионалист, вместо да ходиш на втора работа, за да посещаваш научни форуми, да купуваш професионална литература и т.н. Когато това спокойствие го няма, професионалистите просто спират да се развиват и се превръщат в занаятчии. В България много хора са така, а сред лекарите това е пагубно. Разбира се, всичко това може и да няма нищо общо с конкретния случай.

Лекарската професия е ПРОФЕСИЯ. Хората са учили адски много години, освен това е и най-трудното следване. Не може да искаме да работят за без пари или за жълти стотинки. Било призвание... Призвание е, но е и РАБОТА, за която следва да се заплаща адекватно. Когато не е адекватно, а и материалнана база ако е зле, и резултатът е този. В конкретния случай наистина не знаем дали става въпрос за лекарска грешка, така че оплюването е много не на място.

Не си вършат работата както трябва, това е г-жо истината, а ето и резултата!

Еми що не ги израждате вие бе идиоти. Да не мислите че да направиш секцио цезареа е като да си забършеш задника. Да започне мврето да изражда и да лекува , па да включи в екипите си и тъпанари-журналисти неграмотни.

Ами като им е трудно да ги израждат, да не стават доктори! Или само чакат рушвети и пари, мошеници!

Бог да прости момичето, дано да спасят поне детенцето!

Как ви звучи това на фона ,че лекарските заплати се увеличават и най-ниската ще бъде 700лв?

700лв. е смешна заплата за лекар! За това всички кадърни лекари избягаха. И малкото кадърни, които останаха не могат да обслужат всички болни. Продължавайте да плюете по лекарите и големите им заплати от 700лв. Ще се събидите един ден и наистина няма да има кой да ни лекува! Да уточня не съм лекар!

700 лв. при "само"една специалност.

paбиpaм

Разбира се, че е смешна заплата за лекар. Аз също не съм лекар.

А какво може да направи един лекар ако няма химици и фармацевти да създават лекарства, или инженери да му създават апаратурата? Ще бъде като врачка.

3з2з прав си!!! лекарските заплати трябва да са наи-високи в дарjaвата. лекарите са подложени на всички вазможни вирyсни заболяванuя!!! Hе вярвам лекар да желае смbртта на пациент. родих детето си сbс секцио. Oперацuята беше перфектно направена. имаме прекрасни хирyрзи. ползвах yслyгите на д-р янакиев в окр. болница,на проф. kожyхаров, на проф. д-р Pоjaрлиев, на д-р Bончев, д-р Hиколовски-спешно отделение!!! прекрасни лекари, големи лекари, с голяма човешка дyша. всеотдаини в работата си. Oперациите бяха безплатни, с изклучение на една. бог да ги пази!!!

Не плюйте по лекарите, защото каквото и да стане с нас все до тях опираме! Вестниците правят сензации с трагедиите, но не пишат колко човешки живота са спасени от лекари. Това е защото трагичните случаи привличат повече внимание. Радвайте се, че имаме хора, които въпреки лошите условия остават тук и спасяват човешки животи. Нещастни случаи винаги е имало и ще има, но не бива медиите да настройват хората срещу лекарите. Това е огромна грешка, защото ще останем и без тези лекари които имаме. Казва ви го човек, който е бил спасен от лекар.

Звучи ми, че за такива смешни пари могат да привлекат само такива дето никой по света не ги ще! Аз не искам да ме лекуват само тези които никой друг не иска да ги вземе на работа или други работещи на ръба на закона за да могат да изхранят семействата си. Сори ама за 700-1000 лева добри лекари няма да видите. Все едно да тръгнеш с 500 лева за кола и да питаш защо не и работят спирачките или защо и е продънено гърнето.

В последните редове нюза се опитва да нагнети обстановката обаче май не става.

Заплата на личен лекар в Холандия: Преглед - 30 евро х мин.10 човека на ден (обикновенно когато съм ходил винаги е имало опашка от поне 4-5 човека, още от сутринта) = 300 евро на ден. х 20 работни дни = 6000 евро. Заплата за секретарката - 2000 евро. 6000-2000=4000 евро мин. на месец заплата. Когато в България минималната заплата на лекарите стане 8000 лв тогава и здравеопазването ще е на ниво.

Ето тук сте в грешка - тези 30 евро е таксата която вие плащате - това е солидарната такса с оглед недопускане злоупотреби със средствата на здравно-осигурителните дружества - цената на прегледа е всъщност три-четири пъти по-висока /останалата част я заплаща еквивалента на нашата здравна каса ;) / като от тях се извадят всички разходи по поддържане на кабинета се очертава нещо като 10-12 хиляди евро минимум на месец. Забл авт. А 10 човека на ден е едно повече от спокойно ежедневно натоварване :)

Как е в БГ? Отивам при джипито. На вратата списък 30човека. 30х2.50лв. прави 75лв. на ден. За 22 дни това е 1650лв.- само от потребителска такса. Отделно от Здравната каса. Така, че 3000лв. не са мираж в БГ.

Горкото момиче...

Много заразен тоя белодробен оток. Как всички които умират по болниците все от това умират? Много удобно за "лекарите"

Ако така продължаваме да плюем лекарите то в последствие няма да има кой да ни лекува защото за тези пари е смешно да говорим за нормално здравеопазване

Съгласна! Само от белодробни отоци си отиваме и то независимо на каква възраст сме