Работещи в Българското национално радио изразяват пред сградата на Радиото недоволството си от поисканата от СЕМ оставка на генералния директор на медията Светослав Костов, предава БНР. Работещи в различни звена се събраха пред сградата на БНР.

Те не наричат акцията си протест, а по-скоро подкрепа на генералния директор Светослав Костов и основното искане е да му бъде даден шанс да реализира концепцията, с която спечели конкурса за генерален директор преди два месеца, т.е. да му бъдат дадени 100 дни толеранс. Според събралите се хора членовете на СЕМ са приели едностранчиво фактите за ситуацията в радиото и те искат ясни критерии за поисканата оставка на Светослав Костов, защото иначе според тях радиото ще се дестабилизира.

Стана ясно, че до края на седмицата, най-вероятно в петък, ще има нова демонстрация пред сградата на СЕМ. Участниците искат да бъде чута и тяхната гледна точка.

На извънредно заседание миналия петък Съветът за електронни медии даде едноседмичен срок на генералния директор на медията Светослав Костов да подаде оставка. В противен случай в седмицата между 7 и 11 октомври на свое редовно заседание СЕМ ще започне процедура за предсрочното прекратяване на мандата на генералния директор на БНР.

Светослав Костов обяви, че няма намерение да подава оставка.