Пожарникари от Белово и Пазарджик, подпомогнати от жители на беловското село Момина Клисура извадиха стадо крави и телета, попаднали във воден капан. Сигнал за случилото се бил получен днес по обед в дежурния център на пожарната в Пазарджик.

По първоначални данни, стадо животни попаднали във водите на водоем - изравнител на територията на беловското село Момина Клисура. Незабавно към мястото потеглил екип от трима огнеборци от пожарната в Белово. Пристигайки, те установили, че общо 12 животни са във водите на хидросъоръжението. По това време дълбочината му била между 4-5 метра. Преди това кравите и телетата успели да напуснат местообитанието си заради неизправност на електронния пастир.

Снимка: МВР

Привлечени от водата заради високите температури, те се спуснали по стръмните и хлъзгави бетонни стени на изравнителя и попаднали във водата. На помощ на колегите си от Белово пристигнали и пожарникари от Пазарджик, оборудвани с лодка и въжета. Междувременно било уведомено териториалното подразделение на "Напоителни системи" за изпускане на водата за намаляване на нивото й. Двата екипа огнеборци, съвместно с местните хора започнали спасителната операция. Те успели да извадят едно по едно общо 11 животни. Само едно малко теле е било открито удавило се в централната част на съоръжението.

Снимка: МВР