Пореден протест на строителната компания „Артекс“ се проведе днес пред Министерския съвет. От управата на компанията настояват строежът на сградата „Златен век” в столичния квартал "Лозенец" да продължи, след като миналата седмица ДНСК спря строителството ѝ заради изтекло разрешително, съобщи БНР.

Компанията е подала иск в Административен съд - София с молба съдът да установи, че разрешението за строежа е валидно до ноември 2022 г. и че фирмата има право да реализира строежа във вида и обема, съгласно това разрешение.

От „Артекс“ са депозирали и искане до началника на ДНСК арх. Влади Калинов за прекратяване на административното производство за спиране на строежа, с оглед наличието на вече висящо съдебно производство.

„Това, което се случи онзи ден, е изключително лош знак за всички инвеститори. Ние ще защитим правата си в съда в лицето на ДНСК обаче за „Артекс инженеринг“ се създават непреодолими пречки, което води до многомилионни загуби за фирмата. Обръщаме се към всички институции с апел да не се допуска спрямо нашата компания нова проява на административен произвол“, заяви арх. Пламен Мирянов.