Снимка от входа на хотел в "Слънчев бряг" разбуни социалните мрежи. Oт нея се вижда, че пише на английски с големи букви: "Обществен плувен басейн само за бели" и "Животът на белите има значение". Чуждестранни туристи пишат, че са възмутени и че това е остра проява на расизъм.

От своя страна собственикът на хотела отрече някога да е имало такъв надпис. Георги Славов, син на покойния Стоил Славов от СИК, е категоричен, че снимката е монтаж.

"Няма такъв надпис. Фейк нюз или както там му казвате. Монтаж. Виждали сме и други такива колажи. Не мога да кажа кой има интерес от това", коментира той пред Нова тв.

"Не виждам за какво е цялото това напрежение при положение, че в България изобщо няма закон за расизма и дори да имаше такъв надпис, това не е незаконно. Как може да има хотел за джендъри, за гейове, а не може да има хотел за бели? Съжалявам даже, че не съм го сложил", каза още Герги Славов.

"Като резервира онлайн, няма как да го видя дали е черен или бял. Като се появи на рецепция, вече няма как да го върнем, защото туроператорите ще спрат да работят с нас. Нямам право да върна цветнокож, а дали бих, това е въпрос на личен избор. Работили сме с всякакви гости, идвали са сенегалски французи, но аз съ доволен от нашата държава, че не ни наводни с бежанци", дожави Славов.

Комисията за защита от дискриминацията вече е получен сигнал за снимката. Това съобщи в предаването "Здравей, България" заместник-председателят й доц. Баки Хюсеинов.

"Ние ще образуваме производство във връзка с жалбата. Имаме такава практика. Това е от признаците, заложени в Закона за защита от дискриминацията, по които ние трябва да извършим проверка. Вчера изпратихме наш представител в "Слънчев бряг", имаме протокол. Ще гледаме преписката по общия ред", обясни доц. Хюсеинов.