Апелативният съд във Велико Търново не уважи жалбата на 23- годишния Виктор Иванов срещу определение на Окръжен съд – Ловеч, с което му е наложена най- тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, съобщи "24 часа".

Виктор е обвинен от Окръжна прокуратура – Ловеч за това, че на 25 февруари в с. Добревци, Ловешка област, умишлено умъртвил баща си Иван Христов - най-големият производител на ябланска халва.

След като разгледа делото, съставът на Апелативен съд – Велико Търново потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража“ за обвиняемия. Определението на ВТАС е окончателно и не подлежи на обжалване.

Дир.бг припомня, че бизнесменът Иван Христов бе намерен прострелян с ловна пушка в дома си в село Добревци, община Ябланица на 25 февруари. Още на предишната инстанция съдът остави в ареста сина на бизнесмена с мотивите, че са налице доказателства, че е извършил престъплението и има реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление.

Пред магистратите от ловешкия съд 23-годишният Викор Иванов, който е четвъртокурсник в Академията на МВР, каза, че иска да се прибере в дома си, за да се грижи за болната си майка и по-малката си сестра, но отказа да коментира, дали той е извършил престъплението. Адвокатът му Анна Василиева заяви, че срещу Иванов е оказан психически натиск от разследващите, а прокуратурата не е изложила никакви аргументи за задържането му. 

 С всички законови средства ще се боря докрай това момче да бъде оправдано.", каза тогава Василиева.