Временно е преустановена работата на фериботите при граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) "Оряхово" и ГКПП "Свищов" заради силен вятър, съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция "Гранична полиция".

Поради силен вятър фериботната платформа, пътуваща по линията Оряхово - Бекет, е преустановила работа от 12:30 ч. днес. Платформата се намира на българска територия.

По-рано днес поради силен вятър беше преустановена работата и на ферибота по линията Свищов - Зимнич. Към момента платформата се намира на румънския бряг на река Дунав.

Служители на "Гранична полиция" предупреждават шофьорите на пристигащите на изход от България автомобили да се насочат към съседни ГКПП.

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде за днес предупреждение от първа степен - жълт код, за силен вятър със скорост от 14-19 метра в секунда в десет области, в западната половина от страната, припомня БТА. За утре, 27 януари, от НИМХ също обявяват предупреждение от първа степен - жълт код, за силен северозападен вятър със средна скорост от 14-19 метра в секунда, на места и с пориви до 21-24 метра в секунда, в 13 области от страната.

По информация на "Гранична полиция" от тази сутрин трафикът за товарни автомобили на изход от страната е интензивен по някои от граничните пунктове с Румъния и Турция.