Шуменец, на 41 години, намери портфейл с пари и го предаде в полицията днес следобед, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Малко след 15.30 часа Дарин Йорданов - специалист в Служба по геодезия, картография и кадастър в Шумен, отишъл в сектор "Пътна полиция" за да смени контролния си талон със "златен" - за водач без нарушения през последните шест години. След като му го издали, на излизане от административната сграда, забелязал черно портмоне на земята. Отворил го и видял, че в него има парична сума и се обадил на началника на сектор "Пътна полиция" гл. инспектор Веселин Георгиев, за да му го предаде.

В портмонето имало 250 лева и клиентска карта за пазаруване в магазин. Униформени служители се свързали с фирмата, за да разберат кой е притежател на картата. Тя се водила на името на 73-годишен мъж от Шумен. Полицаите се свързали по телефона с него и разбрали, че преди минути си е тръгнал от сектор "Пътна полиция", където ползвал административна услуга и не можел да си намери портмонето.

73-годишният Веселин Янев благодари на мъжа, който е намерил и предал в полицията портмонето му и му пожелава доброто да го следва навсякъде, допълват от пресцентъра на полицията.