Тежка катастрофа е затворила пътя за "Дунав мост" 2 в Монтанско, съобщи "Бюлнюз". Инцидентът е станал около 4 часа тази сутрин между тежкотоварен автомобил и опесъчител.

Шофьорът на опесъчителя е загинал на място. На прав участък той се е ударил в задната част на тежкотоварния автомобил.

Международният път е блокиран и в двете посоки заради следствени действия.

Сняг вали в цялата страна. Пътните настилки са мокри и проходими при зимни условия. Временно е ограничено движението и през Ришки проход поради аварирал товарен автомобил, информират от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Леките автомобил се пренасочват през Айтоски проход, а товарните изчакват на място.

В област Стара Загора пътната обстановка e спокойна, съобщи за БТА дежурният оператор в Областно пътно управление - Стара Загора (ОПУ- Стара Загора).

На проходите Шипка и Хаинбоаз вали сняг, пътната настилка е заснежена. Има на места заледени пътни участъци, но теренът е обработен. Температурата на прохода Шипка е минус шест градуса, видимостта е ограничена до 20 метра, поради силен вятър. На проход Република е четири градуса под нулата. Има образувани преспи.

Има пътни участъци в общините Шипка, Павел баня, Мъглиж и Гурково, които са заледени и обработени. Общо 22 машини са били на терен през нощта. А в момента на всички възлови участъци има разположени снегорини.

На автомагистралите "Тракия" и "Марица" в област Стара Загора температурите са около нулата, а пътните настилки са мокри. Машини са били на терен да пръскат смеси против заледяване. Видимостта е добра.

Няма въведени допълнителни ограничения за товарни автомобили. Пътната обстановка е под контрол и ситуацията се следи от екипи на Пътната полиция и Областното пътно управление.

Няма данни за закъсали автомобили или затруднения в придвижването. От ОПУ - Стара Загора призоват водачите да бъдат подготвени за зимни условия и да шофират с подходящи гуми.