Слаб протест откъм численост се проведе пред сградата на Комисията за финансов надзор (КФН) във връзката с фалита на застрахователна компания "Олимпик". Присъстващите отправиха искания за оставката на ръководството, видя репортер на Дир.БГ.

Протестът е организиран в социалните мрежи, където над 400 души са потвърдили участие, но на място бяха дошли едва няколко от тях.

"Малко са хората пред сградата на КФН, въпреки че имаше много активни при призива. Все пак е добре да се чуе, че ние, потърпевшите от фалита, ще си търсим правата", обяви организаторът на протеста Георги Христов.

Снимка: Дир.БГ

Той добави, че според него трябва да се потърси отговорност от КФН за действията им. "Фалитът на компанията в Кипър е обявен на 8 май. Какво са правили от КФН три месеца? Редно е ръководството да понесе отговорност", попита той.

Снимка: Дир.БГ

Припомняме, че днес премиерът Борисов привика на среща финансовия министър Владислав Горанов и ръководството на КФН, за да се намери решение на ситуацията около фалита на застрахователната компания.