Семейство от Варна остана на улицата с цялата си покъщнина и с кучето си. Хората мръзнат навън, а опитът да се подслонят в приют е неуспешен, защото не може да ги приемат заедно с кучето. Съпрузите обаче не искат да се разделят с домашния любимец и бедстват заедно с него под една от терасите на жилищен блок в района на улица "Чаталджа" в морската столица.

Мъжът и жената са облечени с дебели якета, завили са се с юрган заедно с кучето и до тях е натрупана цялата им покъщнина. Изглеждат като току-що изгонени от дома им, се вижда от снимките на варненката Даниела Недева, която публикува фотосите на бедстващото семейство с апел за помощ.

"Мъж, жена и куче...завити през глава с юрган...под тераса на блок в района на Чаталджа. Зад главите им е наредена покъщнината на целия им живот....тя не им е нужна, животът им не е нужен, а те самите са нужни само на кучето...

Моля, всеки, който има възможност да сигнализира медии и институции .../заради кучето, не биват допускани до приют /, ако някой има желание да помогне със съвет или по друг начин - моля, пишете!!!", написа в профила си състрадателната жена. Тя е подала и сигнал до Община Варна и до Район Приморски.

Друга варненка също се е притекла на помощ. "Вчера ходих при тях да оставя храна и вода...жената едва говореше...", разказа Елина Банчева.

Тя се е обадила и на тел. 112, но обяснява, че хората отказват да влязат в приют, защото не искат да се разделят с кучето си.

Потребители на социалната мрежа пък предлагат да занесат още храна и да подслонят хората заедно с кучето им временно в село край Разград. По-късно авторката на поста съобщи, че те ще бъдат настанени там, но се търси бус, който да ги превози от Варна с целия им багаж. 

Само няколко часа след публикацията в социалната мрежа хората бяха прибрани временно от техни приятели за няколко дни, докато се намери транспорт за разградското село.

До момента не е ясно дали институциите са се задействали и каква точно е причината хората да се озоват посред зима на улицата.