Сигналът за мъртвото тричленно семейство е подаден на тел. 112 в 11.17 ч., а телата са намерени в жилище на ул. "Асен Христофоров" в пловдивския кв. "Кючук Париж", съобщиха за Дир.бг от пресцентъра на МВР.

Починалите са 35-годишен мъж, 29-годишната му съпруга и 5-годишната им дъщеря.

На място са изпратени екипи криминалисти, които извършват оглед.

По неофициални данни Благой Сапунджиев е застрелял жена си и детето в главите, след което се е самоубил по същия начин. Той е използвал незаконно притежаван пистолет, съобщи "24 часа" и "Трафик Нюз". Оръжието е открито в жилището.
Според съседи 35-годишният пловдивчанин бил изключително ревнив и в семейството често имало шумни скандали.

Според съседи през лятото на миналата година в жилището първо се нанесла жената с момиченцето. Тогава се чуло, че с бащата, който работи като шофьор на цистерна, която зарежда бензиностанции, са разделени. Впоследствие обаче съседите започнали да виждат и мъжа. Покрай празниците бил всеки ден в кооперацията при жена си Йорданка, която работела като счетоводителка, и дъщеричката им Петя.

Тази нощ съседите чули три изстрела, но решили, че продължават празничните гърмежи.

Телата били открити от кума на семейството, който дошъл в кооперацията заедно с майката и бащата на Благой, обясни домоуправителката на кооперацията Красимира Паралова.

Близките били притеснени, че от снощи никой от семейството не си вдига телефона. Затова поискали от Паралова номера на хазяйката на жилището, в което фамилията живее под наем. Тъй като не могли да я открият, кумът се спуснал с въже от втория етаж и влязъл през балкона на апартамента.

В това време други двама мъже се опитвали да разбият вратата отвън, тъй като ключът бил пъхнат отвътре.

Във връзка със смъртта на майка, баща и дъщеря, намерени днес в жилището им, е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за убийство на повече от едно лице, съобщиха от прокуратурата. Разследването е в активна фаза, извършва се оглед на местопроизшествието, разпитват се свидетели. Предстои извършване на множество експертизи (съдебно-медицински, балистични, химически и др.), които да допринесат за изясняване на обективната истина по случая, уточниха от прокуратурата.

На 21 януари 2013 г. в кв. "Кючук Париж" в Пловдив 32-годишният сержант от авиобаза "Граф Игнатиево" Георги Тепавичаров застреля 29-годишната си съпруга Николина и двете им деца - 4-годишният Ангел и 9-годишният Илия. След това се самоуби. Резултатите от химическата експертиза показаха, че само по ръцете на Георги има барутни частици.

Основната версия бе, че мъжът го е направил заради невъзможност да погасява месечни вноски от по 3000 лева към банки. Семейството имало 235 000 лв. кредит. Военната прокуратура прекрати делото с констатация, че извършителят на тройното убийство и самоубийство е Георги Тепавичаров. 

Междувременно двама охранители са намерени мъртви в кариерата край софийското село Балша. Сигналът е подаден днес около 8.30 часа сутринта в СДВР. Засега не е установена причината за смъртта на охранителите. По първоначална информация двамата са се задушили от газовата печка, на която се топлели, предаде Дарик радио. Очаква се потвърждение от МВР.