Съседите на председателя на антикорупционната комисия, не са давали съгласието си на терасата от 200 кв. м, която според Пламен Георгиев е обща собственост на кооперацията, да се строят чардаци, барбекюта или сауна.

За момента не е ясно законно ли са построени обектите или не. Столичната община в момента проверява законността на построеното, предаде bTV.

Обектите са изграждани преди Георгиев да купи жилището си.

Преди дни Георгиев не пожела да отговори колко души ползват въпросната тераса. Отговорът на въпроса е николко, според съсед на шефа на антикорупционната комисия.

"Никой няма достъп до покрива горе и съответно не можем да го ползваме, като обща част. Ако опитаме ще прекрачим закона, за да влезем през нечие чуждо жилище и няма как да стигнем до там", казва съседът.

Живущите в кооперацията не помнят да са подписвали документи за строежи върху терасата.

"Доколкото знам никой не е разписвал и никой не е давал съгласието си за изграждане на каквото и да било, различно от покривна тераса", допълни съседът на Георгиев.

Освен със съсед от висшите етажи на властта, живущите в сградата се сдобиват и със знак, забраняващ спирането и паркирането отпред. Казват, че ги глобяват редовно. Въпреки подписката и молбите към общината за премахването му, знакът е там и до днес.

Преди дни стана ясно, че шефът на антикорупционната комисия Пламен Георгиев е ипотекирал в банка огромната тераса-покрив, за която самият той твърди, че не е част от жилището му.