Язовирите "Златоград" и "Пловдивци" преливат, но няма опасност за населението в района на водоемите. Въведено е 24-часово наблюдение на всички водосбори и речни корита в областта. Това съобщи областният управител на Смолян Недялко Славов пред Дарик.

От рано сутринта отново вали сняг в по-голямата част на областта, с изключение на Източната - Мадан и Златоград, където вали дъжд.

Въведено е ограничение за движение на всички моторни превозни средства с вериги на територията на цялата Смолянска област, съобщи заместник областният управител на Смолян Адриан Петров.

Новите мерки са въведени заради обилен снеговалеж в проходите, районите на Пампорово, "Рожен", "Превала", Девин, Борино и Доспат.

Забранено е движението и на товарни автомобили с маса над 12 тона по всички пътища от републиканската пътна мрежа в областта, а останалите трябва да са без ремаркета и полуремаркета. На проходите има полицейски патрули, които не допускат нарушаване на забраните.

От Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) изпращат и допълнителна техника в региона за разчистване на проходите. Пренасочват се предимно машини от съседни области, които да са в готовност да се включат в разчистването. Разчистването на пътищата е затруднено заради обилния снеговалеж.