В Русия бе гледано делото срещу трите момичета, които са обвинени в убийството на баща си - 57-годишния руски бизнесмен Михаил Хачатурян. Последно бе гледана мярката на най-голямата от сестрите - Кристина. По-рано бяха изменени в по-леки и мерките на средната сестра - Ангелина, и на най-малката - Мария. И трите сестри бяха с мерки задържане под стража, изменени в "забрана за определени действия". Мярката ще важи до 28 декември 2018 г.

Дотогава момичетата ще живеят в различни квартири в региона на Москва. Забранено им е да напускат квартирите си през нощта, да общуват с други лица, освен с близки роднини и със следователите по делото. Забранено им е да ползват интернет, мобилни телефони и да общуват помежду си. Както и да дават интервюта.

Припомняме, че момичетата признаха вината си веднага след убийството на баща си и разказаха през какви морални страдания са преминали, за да стигнат до престъплението.

След промяната в мерките, които им бе наложил съда, в студиото на много гледаното тв предаване "Пряк ефир" се събраха близки на семейството, правозащитници и журналисти, които коментираха потресаващи факти от живота на сестрите Хачатурян, под един покрив с техния баща-насилник. Историята получи голям обществен резонанс в Русия. Руското общество се раздели на две - мнозина съчувстват на момичетата и ги считат за жертви на домашно насилие, но има и такива, които ги обвиняват в хладнокръвно планирано отцеубийство.