Ако искаме България да има бъдеще, да живеем в по-добро и проспериращо общество, трябва да градим нашите бъдещи лидери - те ще ни дадат перспективата и ще изведат България на челните места в един все по-конкуриращ се свят. Това заяви президентът Румен Радев в приветствието си към участниците в Третата годишна среща на випускниците на Детската лидерска академия.

Още снимки вижте тук >>>

"Добрият лидер има мечта, може да я превърне във визия за промяна към по-добро, знае как да разкаже за нея, да увлече последователи, дава личен пример и независимо от трудностите има смелостта да рискува да следва мечтата", отбеляза държавният глава.

Добрият лидер, по думите на Румен Радев, на първо място трябва да има мечта - мечта не за себе си, а мечта да е по-добър неговият клас, неговото семейство, да стане по-добър неговият град, село, България.

"Уважаеми млади лидери, трябва да знаете, че да си лидер не означава да те назначат за отговорник, директор или началник. Лидерът умее да убеждава и да увлича хората, да ги кара да бъдат съпричастни и дори щастливи да споделят мечтата ви като обща цел", обърна се към учениците държавният глава.

Румен Радев им пожела да бъдат такива лидери, че един ден да си кажат - "Направих нещо добро - за своя клас, за своето семейство, за своя град и за България".

Президентът Румен Радев връчи грамоти и ленти на шестима випускници на Менторската програма на Детската лидерска академия. За петте години от своето съществуване академията е обучила 200 деца от 5-и до 11-и клас.

Академията стартира през 2015 г. като съвместен проект на Академия "Президент" и три столични училища под патронажа на МОН и РУО - София град. Каузата е изграждане на автентични лидери - отговорни личности, които имат компетенциите, смелостта и силата да работят за една по-добра България.