Случаят с колата на НСО се преекспонира в политическа посока, каза бившият шеф на службата ген. Румен Миланов пред Нова телевизия. Преди години той оглавяваше и жандармерията, и ГДБОП.

По думите му, ако има някакво противоречие между службите, те трябва да го изгладят и да се вземат сериозни мерки за използването на специалния режим на движение.

Преди дни случаен свидетел засне спор между служители на НСО и КАТ. Колата на спецслужбата бе навлязла в насрещното движение на ул. "Фритьоф Нансен". Свидетелят твърди, че от нея е слязла съпругата на президента Румен Радев Десислава. Тя отрече да е била в автомобила на НСО, но той уточни, че е така, защото влязла в ателие за рокли точно преди да дойде Пътна полиция и така реално наистина не присъствала на разправията.

"В цялата ситуация се вкарват политически компоненти, които аз не приемам. Може би има нещо срещу държавния глава. Няма спорни моменти в тази ситуация", на мнение е Румен Миланов.

"Автомобилът е спрял в крайна лява лента по посока на движението на ул. "Фритьоф Нансен", която е еднопосочна. На тази отсечка може да видим и други коли, паркирали по същия начин. Това е част от правителственото трасе, по което с години пътуват президент, премиер и други. Тоест, координацията между НСО и КАТ там е изработена с години", обясни той, въпреки, че още вчера авторът на клипа обясни, че първоначално колата е била в насрещното и после е обърнала.

Именно заради това дошъл и служител на КАТ.

Миланов коментира, че от записа вижда спор между пътен полицай и служител на НСО.

"Неоспоримо е, че това е автомобилът, който осигурява г-жа Радева. Вкарват се политически компоненти, които не приемам. Големите мафиотски фамилии, които се трепят, не засягат жената. Едно е президентът Радев, друго е неговата съпруга. Това не е коректно. Случаят се експонира", казва той.

Колите със специален режим имат право да нарушават правилата за движение, защото има екстремни ситуации, когато е застрашено лицето, което се вози. При битови нужди това трябва да се прави рядко, тъй като тези автомобили се набиват в очите на обществото и по внимателно трябва да се използват тези правила, заяви още ексшефът на НСО.