Четирима граждани на Пакистан и Афганистан бяха заловени от румънската гранична полиция в Гюргево при опит да влязат в страната с камион, пътуващ от Турция към Русия, предаде агенция Аджерпрес, цитирана от БТА.

Шофьорът на камиона е румънски гражданин. Той превозвал плъст за дюшеци към Русия. Румънските гранични полицаи забелязали, че брезентът на полуремаркето е срязан и лепен, а при проверка със сонда за въглероден диоксид била установена повишена концентрация на газ, която довела до отваряне на товарното отделение, съобщава Териториалният инспекторат на румънската гранична полиция.

След детайлна проверка на превозното средство били намерени четирима мъже без документи за самоличност. Предварителната проверка установила, че нелегалните пътници са двама граждани на Пакистан и двама на Афганистан, на възраст между 18 и 32 години. Те заявили на полицаите, че се качили в полуремаркето на паркинг в Турция с помощта на друго лице, на което заплатили по 500 евро всеки. Шофьорът на камиона не знаел за присъствието им, а тяхната крайна цел била Западна Европа.

Четиримата нелегални мигранти са били предадени на българските власти в съответствие с двустранен протокол.