На 18 ноември bTV Новините отбелязаха своя 23-и рожден ден, а на стилно вечерно събитие вчера бяха наградени и журналистите с най-ярки постижения през 2023 г. в традиционния годишен конкурс на редакцията. 

Още снимки вижте тук >>> 

"За пореден път отличаваме нашите колеги, които всеки ден участват в създаването на новините - репортери, продуценти, оператори, кореспонденти, международни и уеб редактори, видеомонтажисти и графични специалисти. Искам да благодаря на целия нюзрум на bTV, защото в продължение на 23 години нашата редакция е един от водещите източници на информация и чудесен пример за качествена журналистика", коментира главният изпълнителен директор на bTV Media Group Ралф Бартолайт. 

Снимка: bTV

Едно от емблематичните лица на bTV - Юксел Кадриев, бе отличен със специална награда за цялостен принос в развитието на bTV Новините, за своя професионализъм и отдаденост на телевизионния екран. Като водещ с хиляди часове ефир на емисии новини, показващи най-важните събития в българския и световен живот, Юксел Кадриев е сред журналистите с най-високо зрителско доверие. 

Репортер на годината на bTV за 2023 г. стана Петър Нанев. Дългогодишен телевизионен журналист с изключителен опит, особено в разследващата журналистика, Петър Нанев в ролята си на действащ изпълнителен редактор на bTV Новините посети през октомври 2023 г. военния конфликт в Ивицата Газа и стана първият български репортер, който предаваше пряко от епицентъра на горещите събития. Освен настоящото отличие, Петър печели още два пъти приза за репортер на годината през 2015 г. и 2017 г.

Снимка: bTV
  

Най-добрият сред операторите за 2023 г. е Красимир Първанов, който печели престижното отличие за първи път.

Операторът на bTV Новините бе в специалния екип в конфликтната точка в Близкия Изток и засне силни и въздействащи репортажи за ужаса и трагедията на войната. При извънредно рискови, трудни и тежки условия, с абсолютна отдаденост и кураж в територии в Ивицата Газа, Красимир представи на българските зрители професионално издържани и много емоционални кадри. 

Снимка: bTV
 

Продуцентите на новинарски емисии и актуални предавания са хората, които разработват структурата на новинарските емисии и предавания, и управляват зад кадър всички ефири за зрителите на bTV.

Признание за своя професионализъм и всеотдайност като продуцент на bTV Новините за 2023 г. получи за трети път Росен Цветков, познат на зрителите като утвърден разследващ журналист с редица отличия, както и като автор на фактчекинг рубрика "Провери фактите" в "120 минути".

Снимка: bTV