Бойко Борисов е опитен политик. Аз лично смятам, че той може да се кандидатира за президент и да затвори големия шлем. Той разбира външната политика и бързо се сприятелява, което е много важно качество. Аз искам да спечели Борисов и ще спечели, защото ще бъде полезен за България. Аз искам държавата да е добре, не виждам защо той да не спечели, ако се кандидатира. Това каза пред Нова нюз Вежди Рашидов, председател на Комисията по култура и медии в Народното събрание.

Бившия културен министър коментира и помощите, отпуснати на български творци, защото авторът на идеята е той.

"Видях, че много от тях не живеят добре с малки пенсии. Това не се помощи, не са пенсии, това са награди, които те заслужават", категоричен бе той.

Но Рашидов е убеден, че не бива да се противопоставят гилдиите, защото всички са български творци и би било грешка да се отделят певци от художници или актьори, писатели, поети.

Относно новия Закон за киното той заяви, че е прецедент такива пари да са извоювани от бюджета - 25 млн. повече от преди.

"Това предполага млади хора да се ползват от тези пари, да правят филми. Ние правим закон за киното заради киногилдията", добави Вежди Рашидов.

"Някои се безпокоят, че ще има контрол на парите, ще има и прозрачност на раздаването на парите. А за закона получихме подкрепа от продуценти и други кинодейци, както и от посланика на САЩ, държавата на киноиндустрията", заключи Рашидов.