Районната прокуратурав Перник разпореди проверка на Център за социална рехабилитация и интеграция в  Трън. Получен е сигнал за служители с положителни проби за COVID-19.

Проверката е започнала вчера и се извършва заедно с Областния управител на гр. Перник, кмета на гр. Трън, директорите на РЗИ - Перник, Инспекция по труда и Дирекция „Социално подпомагане“ – гр. Трън.

Към настоящия момент е изискана информация за броя на проведените изследвания за COVID - 19, както и резултатите от тях.

Тя се отнася както за персонала, така и за настанените в Центъра за социална рехабилитация и интеграция лица.

Прокуратурата следи за спазването на законността, по-специално действията на администрацията и контролните органи на изпълнителната власт, касаещи упражняването на функциите им. Следва системно да бъде предоставяна информация относно предприетите мерки за превенция на разпространяването на коронавируса и спазването им.

Още в четвъртък регионалните медии публикуваха информация за проверка в Дома за възрастни хора в Трън. За изминалото денонощие имаше четирима заразени жители на общината. От РЗИ съобщиха, че заразените са от Дома за възрастни хора в Трън.

Става въпрос за две лица персонал от Център за социални услуги от резидентен тип и две лица персонал от Център за социална рехабилитация и интеграция. 

Това са първите регистрирани случаи на заразени в Трънско от началото на пандемията. По последна информация поставените под карантина лица в пограничната община са 11.