Срещу Енев, когото медиите кръстиха Жоро Милионера, е повдигнато обвинение, че като длъжностно лице - охранител-инкасо и ръководител екип е присвоил 1 471 058,52 лв., собственост на три банки и на охранителното дружество.

Парите са му били връчени в качеството на длъжностно лице да ги пази и управлява, а длъжностното присвояване е в особено големи размери и представлява особено тежък случай.

Обирът стана на 22 юни 2012 г. в Пловдив, а 33-годишният охранител се укриваше от полицията в продължение на две седмици, след което на 5 юли се предаде в Окръжната прокуратура.

И до момента не е ясно и къде се е укривал Енев, както и за това дали е действал сам.

Не е ясно и къде са парите, а банкнотите от обира не са били описани и няма как да бъдат засечени, дори и да се появят някъде.

Делото ще се гледа от Пловдивския окръжен съд и трябва да продължи и на 1 август. Първото заседание ще е на 31 юли от 9 часа в зала 9. Призовани са 39 свидетели и 6 вещи лица.

Георги Енев запази мълчание до този момент, а според адвоката му, това е негово право. Охранителят може да бъде осъден на затвор от 10 до 20 години и конфискация на имуществото му.

"Енев може и да не проговори и по време на съдебния процес", каза  наблюдаващият прокурор по делото Дилян Пинчев, цитиран от "Фокус". По думите му, никой не да накара обвиняем или подсъдим да говори, ако той не иска.

"Това е негово право, той може да отказва, докато иска, той решава кога да говори, или дали изобщо да говори", добави Пинчев. Според прокурора това дори не е утежняващо вината обстоятелство, тъй като правото на един човек не може да бъде тълкувано като такова.

"С него не са могли да разговарят нито психолози, нито други служебни лица, тъй като той отказва. Разговаря се, когато насреща ти човек има желание за диалог", допълни Дилян Пинчев.