Майките на деца с увреждания ще продължат да протестират докато парламентът приеме оставката на Валери Симеонов. Това каза на брифинг пред Министерския съвет Вера Иванова - организатор на инициативата "Системата ни убива" и един от основните участници в протестите за оставката на Валери Симеонов.

"Всеки ден ще продължим, докато се приеме оставката в Народното събрание, тъй като това е процедурата. Няма да блокираме, няма да правим гражданско неподчинение, ще изчакаме гласуването в Народно събрание на оставката на Валери Симеонов, тъй като това е начинът и законово това трябва да се случи. Едно подаване засега нищо не означава. Ако не се гласува оставката, тогава ще минем към други действия, но засега оставаме тук", каза Вера Иванова.

Тя посочи, че протестът е граждански и аполитически.

"Палатковият лагер пред парламента остава. Това е първата спечелена битка, но войната остава", каза още Иванова.

Майките приемат оставката на Валери Симеонов като крачка към едно ново обществено разбиране, че политиците нямат право да се подиграват с хората и ако го правят, трябва да понесат отговорност за това.

Протестиращите майки поискаха и оставката на Адриана Стоименова - зам.-председател на Националния съвет на хората с увреждания.

"Ще поискаме отговорност от премиера за нейната оставка", заяви Иванова.

Майките благодариха на всички, които са ги подкрепили. Те отново припомниха, че протестът е бил с едно единствено искане - оставката на вицепремиера и е провокиран от обидните думи на Симеонов към тях. Според тях някои политически формации са се опитали да опорочат протеста им. Майките за пореден път се разграничиха от всякакви политически искания и заявиха, че са били на улицата само в името на децата им, а децата, по думите им, "не се продават".