Заради протест е ограничено движението по първокласния път София-Бургас при разклона за с. Тополчане, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Шофьорите изчакват на място.

На 2 октомври от синдикалните организации от Топлоелектрическата централа в Сливен предупредиха, че днес ще блокират Подбалканския път в района на кръговото кръстовище край сливенското село Тополчане.

Вчера те блокираха за кратко входна артерия на града в знак на подкрепа към протеста на колегите си миньори и енергетици.

Пред сградата на "Топлофикация" се събраха всички, които не са на смяна в предприятието, където работят близо 300 души.

Дружеството използва като гориво въглища, основно от басейна "Марица-изток", добавя БТА.

По-рано от АПИ съобщиха, че движението по автомагистрала "Тракия" - от пътен възел "Свобода" при Чирпан до пътен възел "Нова Загора", в двете посоки, продължава да бъде ограничено поради провеждането на протестни действия. Обходът е през път II-66 Сливен - Стара Загора.

Временно е ограничено движението и през Прохода на Републиката, между Гурково и Велико Търново. Товарните автомобили, пътуващи от ГКПП "Капитан Андреево" в посока към Русе - "Дунав мост" или обратно, биват пренасочвани през пътя Харманли-Тополовград-Елхово-Ямбол, както и през Ришки проход. Обходът за леките коли е през Шипченски и Котленски проход.

Движението по автомагистрала "Струма", отсечката София-Благоевград при 59-и км, е ограничено в двете посоки от пътен възел "Бобошево" до пътен възел "Дяково". Обходният маршрут е по път I-1 София-Благоевград през Дупница.

Временно е ограничено движението по път II-76 в района на Българска поляна. Обходният маршрут: Българска поляна- Тополовград, път III- 559 - Светлина- Полски Градец- път II-55- Мъдрец - Главан - път II- 76 и обратно.

Междувременно представители на протестиращите миньори и енергетици се срещнаха с премиера Николай Денков.

По думите на протестиращите най-голямата отстъпка, която са направили, е да дойдат на среща в столицата, въпреки че настояваха тя да се проведе, където са блокадите. Освен някои протестиращи, журналистите също не бяха допуснати на срещата, от което недоволстващите миньори и енергетици изразиха учудване.