Протест срещу предстоящия локдаун ще се проведе в сряда, когато е насрочено и правителственото заседание, на което ще се обсъждат предложените от здравния министър мерки за почти пълно затваряне на страната.

Това стана ясно по време на 138-ия пореден ден от протестите срещу кабинета "Борисов-3". Тази вечер той събра няколко десетки души, сред които и майки от "Системата ни убива". Протестиращите тръгнаха от сборния пункт пред Министерски съвет към министерството на здравеопазването, където изразиха несъгласие с огласените от здравния министър Костадин Ангелов намерения за почти пълен локдаун и удължаване на извънредната обстановка до края на март.

Те обявиха, че планират митинг в сряда през деня, когато правителството ще обсъжда финално предложенията на министър Ангелов. Според тях още четири месеца извънредна обстановка - до изборите през март, е немислим срок.

"На 25 ноември от 10 ч. сутринта един народ се събира на национален митинг, за да каже НЕ на безобразията, не на локдауна, не на бедността и съсипването на хиляди бизнеси и стотици хиляди животи. Стига толкова! Няма да ви позволим да ни доведете до фалит! Няма да ви позволим да ни затворите отново! Единственият възможен начин за справяне с кризата е незабавна оставка на правителството!", анонсират събитието "Да спасим народа от фалит" във Фейсбук неговите организатори от "Системата ни убива", "Палатков лагер пред президенството", "Палатков лагер пред СУ" и "Орловград - Протест Блокада".