Колона от автомобили на протестиращи от Стара Загора пое на протестно автошествие към Прохода на Републиката днес следобед.

Малко по-късно демонстрантите слязоха от колите си и блокираха пътя в прохода. Действията им продължиха около час, при което се образуваха големи опашки от автомобили и в двете посоки на трасето.

Това бе третото протестно автошествие днес. По-рано протестиращи от Благоевград караха бавно по Е-79 в посока към "Кулата", а в шествието се включиха и велосипедисти.

Сутринта протестиращи потеглиха на автошествие към ГКПП "Калотина", за да блокират границата на България със Сърбия. Шествието бе предвождано от т.н. Отровно трио - адв. Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и Велислав Минеков.

Обявената цел бе да се шофира към дестинацията с не повече от 30 км/ч., с което да бъде затруднено движението. Плановете на организаторите бяха след достигане до пункта да се върнат отново към София.

Намалена е видимостта по част от магистрала "Тракия" от км 159 до км 160 поради задимяване от запалени стърнища. Шофьорите да се движат с повишено внимание в двете посоки, съветват пък от АПИ.

Органите от противопожарната защита са на място. Пътна полиция регулира движението.