Поредна вечер на протести с искане на оставка на правителството и главния прокурор в триъгълника на властта в София.

Участниците спряха движението по бул. "Цар Освободител" в района на Президентството. Броят на протестиращите не е голям, а на площада звучи музика, съпроводена със скандирания "Оставка". 

Имаше протестиращи без маски, като според тях със заповедта на здравния министър за носене на маски на открито се ограничават правата на хората, те споделят мнението, че маските са вредни за здравето и според законови разпоредби е забранено скриване на лицето.

Освен маските, другите теми, които бяха поставени от протестиращите са за Бюджет 2021, който определиха като предизборен, а за средствата по мярката 60 на 40, са на мнение, че ще стигнат само до април. Беше спомената и Covid инфекцията на зам.-министър Николай Нанков и изолацията на премиера Бойко Борисов, който е бил в контакт с него.

Същевременно продължава и четвърто издание на т. нар. "Гражданска панорама" пред сградата на Българската национална телевизия в София, организирана от сдружение "Боец". Тя е  две части, предава БНР.

Първата е посветена на защитата на свободата на словото и в подкрепа за телевизия "Евроком", която председателят на БОЕЦ Георги Георгиев каза, че е мишена на репресии от страна на държавните институции и "бухалки".

Скрийншот

Втората част е подобна на обзор на седмицата с всички най-важни теми. За гражданското общество. Водещ на "Гражданската панорама" е журналистът Калин Манолов.