Уважаеми потребители, вие четете новия Dir.bg.

Днес, 19 април, само дни преди своя 20-годишен юбилей, първият български уеб портал реализира обещания и дългоочакван редизайн. Направихме го, мислейки за вас. Предлагаме ви нова визия, ново съдържание, нови функции. Ново изживяване.

От днес посещението ви в Dir.bg ще бъде още по-вълнуващо, защото ще видите една модерна и съвременна визия на сайтовете "Днес", "Лайф", "Корнер", "Бизнес", IT, "Времето", както и новата мобилна версия на портала. Създадохме нови начални страници за всеки сайт. Всяка от тях със собствена идентичност и същевременно с обща графична концепция.

Нашите ценности са лоялната аудитория, полезността на информацията, богатството на теми и предлаганите услуги. Времето обаче наложи нова визия, която да улесни негово величество Читателя. Това важи за всички секции на портала, статии, галерии, видеа и коментари.

По-красив. По-бърз. По-интуитивен.

Усъвършенствахме страниците си с опростен, олекотен и бърз интерфейс. Навигацията между новините е улеснена и вие достигате до съдържанието, което ви интересува, само с един клик, скрол, слайд или с едно докосване на телефона. 

Когато започнахме през 1998-ма светът беше различен. Днес мобилният трафик възлиза на повече от половината от общия интернет трафик. Адаптирахме Dir.bg към този все по-развиващ се мобилен свят с responsive design до таблет и стилизиран мобилен сайт за телефон за лесно взаимодействие със сайта, подходящо за всички устройства. Съвсем скоро ще ви предложим и ускорена мобилна страница (AMP), за да направим вашето сърфиране през мобилни устройства още по-лесно.

Новата визия на Dir.bg е разработка на една от водещите български компании за уеб дизайн - Studio X. Но промяната на портала не е само визуална. Тя включва цялостна промяна на хардуерната инфраструктура и използваните софтуерни технологии. Този сложен процес бе поверен на специалистите по невъзможни задачи от водещата българска IT компания - Delta.BG.

Много промени. Един нов Dir.bg.

Ще ви предложим още по-обогатена и задълбочена информация за всичко, което се случва по света и у нас - ексклузивни новини, отразявани бързо и безпристрастно, мнения, анализи и интервюта. Ще четете противоположни гледни точки и богатство на теми. Ще продължим да публикуваме информация по теми, вълнуващи както широката аудитория, така и по-таргетирана публика. Журналистите на Dir.bg винаги се стремят качеството на информацията да е еталон за останалите интернет медии.

Спортният ни сайт Corner.dir.bg е по-добър от всякога, но не само защото обогатихме неговото съдържание. Добавихме в него уникални спортни уиджети с най-подробните футболни резултати, класиране, програма и статистика. И всичко това в реално време. Сега вече ще може да откриете с лекота много видео, богати галерии.

Създадохме нов тип публикации - снимкови и видео статии, с уникална визия. Всички галерии и видеа, публикувани в Dir.bg, можете да откриете на специално обособените за тях фото и видео страници. Новите ни галерии от снимки никога не са били толкова богати и изчерпателни. Нито пък толкова големи - можете да ги видите на цял екран само с един клик.

Добавихме хаштагове на видимо място във всяка публикация, за да достигате лесно до всички статии по дадена тема. За да видите всички гледни точки и да вникнете в контекста на събитията.

Писането на коментари ще бъде по-удобно от всякога. Коментари ще могат да пишат и нерегистрирани потребители. Всеки има право на мнения.

И сега Dir.bg спазва стриктно правилата на "Коалицията за по-добри реклами". Натрапчивите реклами вече са блокирани. Новият дизайн е проектиран така, че да постигне още по-добър баланс между реклама и потребителско преживяване. Не очаквайте да откриете всичко, което ви интересува, само на първа страница. Невъзможно е. Dir.bg има много, при това освежени лица. Посетете сайтовете за новини от България и света, общество и политика, спорт, бизнес, лайф, култура, наука и технологии...

Искате да споделите съдържанието на Dir.bg със своите близки, колеги и приятели? По-лесно е от всякога с бутоните за споделяне в началото и в края на всеки артикъл. Още по-лесно е с уникалните бутони за лесно споделяне, които поставихме под модулите за бърз достъп на начална страница и списъците с новини.

Заедно и благодарение на читателите си Dir.bg се превърна в супербранда на българския уеб, надяваме се, че с промените ще задоволим и най-придирчивите. Защото вашата сила е да продължавате напред, а нашата сила - да се променяме с вас.