Целта на прокуратурата по делото КТБ е обществото да разбере кой източи 7 млрд. лв. от банката и къде отидоха тези пари, коментира зам.-главният прокурор Иван Гешев. Той допълни, че ако основният свидетел по процеса Бисер Лазов потвърди показанията си пред разследващите, ще стане ясно как точно е фалирала банката.

Лазов е бил дясната ръка на Василев и предстои да чуем и за "политическите трепети" на банкера, заяви Гешев. Той беше категоричен, че ако Лазов потвърди показанията си от тях ще се чуят още имена на публични личности освен споменатите до момента на Иван Костов и дъщеря му Мина.

Иван Гешев заяви, че нямало как Бисер Лазов да бъде подсъдим, защото той не е бил част от хората, които са отпускали кредити в КТБ.

След кратка почивка разпитът на Лазов продължава.

Парите на българските граждани отидоха във Фонда за гарантиране на вземанията, а активите на КТБ бяха разграбени. Така коментира делото за фалита на КТБ един от защитните на Цветан Василев - адвокат Константин Симеонов.

Активите на банката са били достатъчни, за да покрият депозитите на вложителите, а банката беше съборена умишлено в т.ч. с помощта на прокуратурата, допълни Симеонов. Той прогнозира, че от основния свидетел Бисер Лазов ще се чуят имена на други политици, на които самият Лазов е давал пари. Лазов трябва да е в основата на обвинението и да е подсъдим, смята Симеонов, но допусна, че прокуратурата може би го амнистира.