Прокуратурата започна проверка на видно място ли са сложени пътните знаци и въобще има ли ги, както и дали необходимата маркировка съществува. Целта на проверката,която ще продължи два месеца е осигуряване на необходими предпоставки за безопасно и удобно движение по републиканските и общинските пътища, предаде Нова телевизия.

В края на юни миналата година заради липсата на ясни пътни знаци и маркировка водач навлезе в насрещното движение на магистрала Тракия и се удари челно в друг автомобил. Загинаха петима.

"Сложиха се буферни прегради,сложиха се, дублираха се много пътни знаци,които да указват,дори и да е сгрешил да указват,че посоката,която предприемат в движението е неправилна", каза началникът на Пътна безопасност - Бургас, Иван Гюлев.

Сега въпросният участък е обезопасен. Не такава е ситуацията на много други места. Шофьорите казват, че често пътните знаци са поставени на място с лоша видимост или са закрити от клони на дървета.

"Извършват се ежедневни проверки.Там, където констатираме, че има повредени, блъснати, унищожени, ние ги възстановяваме", каза Гюлев.

От АПИ обясняват, че само за първата половина на тази година са дали над милион и половина лева за нови пътни знаци. Всеки месец правели огледи и окосявали излишната растителност.