"Това, което разбрах, ме шокира. Ако имаше възможност, бих подкрепил закон, който да забранява на някои хора да гледат филми за руската мафия и за тайни служби. Не съм предполагал, че арогантността и грандоманията могат да стигнат до такова ниво", каза Кънчев, след като престоя повече от час в прокуратурата, предаде БТА.

Той поиска спешна среща с държавните обвинители, след като разбра, че е последният в списъка с набелязани жертви на тримата задържани в сряда ромски барони - Любомир Илиев и братята Георги и Васил Горанови. Вчера прокуратурата им повдигна обвинения за подготовка на убийствата на шефа на Върховното ромско мешере Христо Върбанов, Цветелин Кънчев и прокурора от ВКП Олег Янев.
Техен съучастник в подготвянето на убийствата в периода от юни до септември 2011 г. бил Кирил Рашков - Цар Киро, на когото обаче все още не е повдигнато обвинение, тъй като е задържан по друго дело.

Кънчев каза още, че сценарият за ликвидирането му е нещо средно между филмите "Октопод" и "Таборът отива към небето".
"Винаги съм казвал, че Цар Киро е провъзгласил се цар. Приканвах го да напусне Катуница, където нормалните роми и българи живеят нормално", коментира лидерът на "Евророма".

По думите му обаче "двама босове остават извън периферията, като единият не е кардараш (от този ромски клан е Къдравия - бел. ред.).
"От основните играчи някой е останал навън", каза Кънчев, но не посочи имена.

Той заяви, че все още се притеснява за живота си и продължава да ходи с охрана. "По отношение на политически план явно доста сериозно преча. Мисля, че съм сериозна пречка за това да бъдат откраднат милиарди, които се предвиждат от еврофондове. Явно някой е много ядосан от думите ми, че тези пари не трябва да са само за ромите, а и за всички граждани, които живеят под социалния минимум", посочи още ромският лидер.