61-годишният турски гражданин е обвинен, че при управление на лек автомобил "Мерцедес" e нарушил правилата за движение по пътищата и е причинил по непредпазливост смъртта на съпрузите Таня и Бойко Бойкови, съобщиха от прокуратурата.

Жестоката катастрофа стана на 24 юли 2016 г. Фарук Бекташ блъсна 51-годишната Таня и 54-годишния Бойко, които пътуваха с мотор за Австрия на гости на сина си Владимир. Двамата загинаха на място. При огледа бе установено, че турчинът, пътуващ от Германия за Турция, е навлязъл в лентата за насрещно движение на завой.

Бекташ беше задържан, но няколко дни по-късно бе пуснат под домашен арест от съда и избяга от България. Първоначално той бе обявен за общодържавно издирване, а впоследствие бе издадена и Европейска заповед за арест.

Днес - 15 месеца след инцидента, двойният убиец все още е в неизвестност. Затова и процесът срещу него ще е задочен, уточни пред Дир.бг наблюдаващият прокурор по делото Красимир Дерменджийски от Софийската окръжна прокуратура.

Фарук Бекташ се издирва с червена бюлетина от Интерпол, а у нас адвокатите му са се отказали от защитата му и той ще бъде защитаван от служебен адвокат. 

Предстои Софийският окръжен съд да определи дата за началото на процеса.