"В Окръжна прокуратура София се наблюдава досъдебно производство, започнало на 8 февруари 2018 г., за това, че около 07.30 часа на същия ден в гр. Ихтиман, в дом на ул.“Рила“ умишлено е умъртвен А. П. П. – престъпление по чл.115 от НК", допълват от прокуратурата.

"В хода на разследването е назначена и изготвена съдебномедицинска експертиза, от заключението на която е видно, че смъртта на А. П. П. се дължи на остро настъпила сърдечно съдова недостатъчност, развила се в резултат на миокардния реинфаркт.

Същия се е развил часове преди настъпването на смъртта. При огледа и аутопсията на трупа не са установени следи от травматични увреждания, които да са във връзка с настъпилата смърт. Разследването продължава", се казва още в съобщението.

В същото време състав на Районен съд – Ихтиман е уважил искането на прокурор в Районна прокуратура – Елин Пелин за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо М.Д. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-София.

На 6 февруари за времето от 17.20 ч. до 17.40 ч. М.Д. извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Той оказал съпротива срещу полицейски служител, изпълнявал задълженията си по опазване на обществения ред. Агресивният мъж дърпал и скъсал униформата на младши автоконтрольор – полицейски служител при РУ Ихтиман, след което нанесъл удари в лицето му.

Спрямо другия обвиняем – неговият баща В.Р., искането на прокуратурата не е било уважено и той е бил освободен от ареста. Прокуратурата ще внесе протест срещу определението на съда.

Припомняме, че преди дни в Ихтиман се проведе полицейска операция, в която участваха служители на РУ – Ихтиман и на Дирекция „Жандармерия“. Предварително планираните действия бяха насочени срещу криминалния контингент, както и с цел недопускане на ескалация на напрежение в района.

 Във вторник в града бяха задържани трима души, след като биха двама униформени в опит да помогнат на шофьор, блъснал патрулката.


По време на акцията е получен сигнал, че на адрес, който не е бил обект на полицейски действия, е починал 65-годишен мъж. Смъртта му е констатирана от пристигналия на място медицински екип.