Вчера от Районната прокуратура в Средец съобщиха, че водят разследване срещу Господин (Динко) Вълев за това, че през февруари-март 2016 г. в землището на село Долно Ябълково, чрез средствата за масова информация, чрез електронни информационни системи и интернет, е проповядвал и подбуждал към дискриминация, насилие и омраза, основани на народност и етническа принадлежност.

На 14 февруари Вълев се е обадил на телефон 112, за да съобщи, че е задържал на черен път 16 чужди граждани – 15 възрастни и бебе. На операторите Вълев заявил, че ще "запука" и "изпише" някой от задържаните, а на записа се чува и как крещи на английски език "Всички долу", как псува, как се заканва, че ще убие един "циганин" и че "ще ги поударя малко, ще ги лопам".

Ако бъде признат за виновен, Динко Вълев може да получи от 1 до 4 години затвор.

Въпреки разследването обаче, ямболията е категоричен, че пак би връзвал бежанци с т.нар. "свински опашки".

"На никой не се сърдя, прокуратурата трябва да отчита дейност. Ако тези бежанци бяха минали по легален път, а не да режат мрежите, те нямаше да се срещнат с мен. Ако днес отново ми се случи това нещо, пак ще го направя. Даже и да ме осъдят, аз съм с високо вдигната глава и ще знам за какво лежа – за България”, заяви Вълев пред Нова телевизия.

Ловецът на мигранти бе категоричен, че няма намерение да влиза в политиката, защото е "обикновено момче от Ямбол".

"Уважавам г-н Борисов и г-н Радев, но политиката не е моята игра. Аз съм един обикновен човек, който изкупува автобуси от цяла България, един обикновен човек, който живее със собствен труд", заяви още Динко.