Конституцията може да се окаже пред изпитание. Чуват се намерения да бъде променяна, да бъдат променяни условията за избираемост на определени държавни длъжности. Възторжените самодейци ще направят каквото могат в следващите месеци, може би година. Това заяви пред bTV проф. Пламен Киров, който заедно с доц. Наталия Киселова коментира какво изпитание има пред Конституцията, защото отново се заговори за промени в основния закон.

Според Киселова много трудно ще бъде постигнато мнозинство за промяна на основния ни закон. Киров допълни, че когато едно управление не върви - политиците се захващат с Конституцията и се търси вината в нея.

"Усилията за промяна на Конституцията не са най-належащи. Има много по-сериозни проблеми, пред които е изправена България и нашето общество. Като всеки закон, сигурно има нужда от подобрение, но думата осъвременяване трябва да се използва внимателно, защото Конституцията отговаря на всички стандарти за правова, демократична и социална държава", коментира Киселова.

Киров уточни, че е песимист, че Конституцията ще се запази в този си вид в следващите години.