Внукът на Цар Киро ще трябва да изтърпи присъдата в затворническо общежитие от открит тип, предаде "Фокус".
Освен това Рашков-младши ще трябва да плати 2000 лева обезщетение на Христев и 1080 лв. разходи по делото, което бе гледано по съкратеното производство.

Прокуратурата поиска от съда наказание в размер на 4 години, а адвокатът на Веселин Христев - 5 години лишаване от свобода, което е близко до максималното наказание, предвидено в закона - 6 години.
Самият подсъдим заяви, че съжалява за стореното и поиска условна присъда.

Пред съдебната зала се бяха събрали около стотина жители на село Катуница, които носеха плакати с надписи „Ангел и Павел ще останат завинаги в сърцата ни" и „Катуница благодари на цяла България за подкрепата”. Те поискаха максимална присъда за внука на Кирил Рашков.

Съпругата на Цар Киро - Костадинка и племенницата й Гергина нарекоха хората от Катуница "помияри, просяци и клошари", съобщи Дарик радио. Двете са категорични, че само малка част от жителите на селото не искат те да се върнат там.

Веднага след обявяване на присъдата адвокатите на Веселин Христев и тези на Кирил Рашков-младши обявиха, че ще обжалват. Вуйчото на убития Ангел заяви пред журналисти, че всеки може да прецени достатъчно добре дали това е справедливата присъда и отказа повече коментар. Все още не е ясно дали прокуратурата ще протестира.