Свилен Ноев: "Политиците могат да се учат от нас, защото целия ни живот ос...ха с шиб...то си его!"

Какво е "Остава" освен популярна рок група? "Остава" са пример за последователност, усърдие, талант, но най-вече за това, че в България може да има мини-модел за устойчивост. За смислена общност от хора с постоянно нови последователи. За начинание в изкуството, което може да продължи 30 години, да създаде около 80 песни и милиони емоции.

"Останаха 80 парчета и 5-има бастуна, които са още приятели", казва вокалът и текстописец Свилен Ноев на въпроса на Миленита "Какво Остава?".

"Надяваме се на първия ни концерт в Зала 1 на НДК да има хора от различни поколения, каквито идват и на клубните ни концерти", казва китаристът и основател на Остава Георги Георгиев.

"Най-после нашата банда започва да заприличва на името си. Това не е инат да правим нещо на всяка цена. Имали сме много трудни моменти, но и човешка връзка между нас, което е на първо място. И после идва тази необходимост да правим заедно музика", по думите на Жоро.

Чуйте аудиото!

Музикантите коментират и социокултурната ситуация в България. Според наблюденията на Свилен много от хората са мързеливи и инертни. Георги допълва, че според него "голяма част от съвременните хора се връщат назад чисто ментално", като виждат че могат да живеят и без култура.

Жоро разказва и за болезнените си впечатления от концертите, на които среща много млади хора между 18 и 25 години, които обаче след това емигрират. Споделя и история от акустичен концерт в БНР Пловдив, организиран от Тома Спространов, на който музикантът отива след като дядо му е починал.

Относно концерта в Зала 1 на НДК, Свилен казва: "Надяваме се, това което хората са виждали в клубовете, сега да е умножено по 3, защото ще има и готина визия, зверски хубав звук и нашата музика".

Снимки: iStock by Getty Images/Колаж: Петя Александрова, Dir.bg

Последвайте ни в: Spotify - Google Podcasts - Apple Podcasts - Anchor - Pocket Casts - RadioPublic