Организаторите на 50-тия конгрес на БСП, на учредяването на политическа партия "Републиканци за България" и на посещението на министър-председателя в Катедралния храм "Св. Св. Кирил и Методий" в Ловеч ще бъдат глобени за неспазване на противоепидемичните мерки. Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването.

50-ят конгрес на левицата се проведе в Националния дворец на културата на 26 и 27 септември; учредяването на ПП "Републиканци за България" бе в Интер Експо Център на 27 септември, а Бойко Борисов бе в Ловеч днес.

На организаторите ще бъдат връчени актове за административно нарушение на въведените в страната противоепидемични мерки.

Когато нарушението е извършено от юридическо лице, санкцията е от 500 лв. до 2000 лв., а при повторно нарушение - от 2000 лв. до 5000 лв., припомниха от пресслужбата.

Актовете ще бъдат връчени от съответните регионални здравни инспекции, на чиято територия са проведени събитията.

През юни премиерът Бойко Борисов пак бе глобен с 300 лв. за неспазване на противоепидемичните мерки. Тогава той беше на посещение в Рилския манастир и влезе в храма без предпазна маска.