Значителен брой полицейски коли се забелязва в София днес следобед, в очакване на третото поред "Велико народно въстание" срещу управляващите.

На снимки и видеа в социалните мрежи се виждат множество патрулки, които се движат по централните улици. Засилено е и полицейското присъствие с автомобили на бул. "Дондуков" при сградата на бившия Партиен дом, където е новата пленарна зала.

Организаторите на протестите от Отровно трио обявиха, че началото на протеста ще бъде поставено в 17 часа, когато ще започнат да се събират на площад "Независимост" пред Министерски съвет.

Първото и второто "Велико народно въстание" се състояха на 2 и 10 септември. На 2 септември събитието съвпадна с откриването на новата есенна сесия на Народното събрание и се стигна до сблъсъци между униформени и протестиращи. Вечерта пък служителите на МВР бяха обстрелвани с бомбички, камъни и бутилки и десетки от тях пострадаха. Ескалацията обаче доведе до ответен удар и някои от протестиращите, включително журналисти, бяха бити, а техниката им счупена. Имаше и много задържани.

Второто "Велико народно въстание“ обаче премина мирно и без ескалация на напрежението, след като от СДВР засилиха драстично мерките. Очаква се и днес те да бъдат такива, за да не се стига пак до сблъсъци.