Психическото състояние на 18-годишната Дебора Михайлова, която бе обезобразена с макетен нож, се подобрява, каза пред NOVA нейната позната и организатор на протестите в Стара Загора Елена Венкова. 

"Дебора е в стабилно състояние. Няма как да кажа, че е добре, но се възстановява бавно и имаме надежда, че ще бъде добре след време. Важното е психическото ѝ състояние да се подобрява, което засега се случва. Вече е по-контактна и сме много щастливи", добави Елена Венкова.

След като случаят на момичето придоби публичност, се надигна вълна от съпричастност в цялата страна. "Всички сме много щастливи от факта, че хората са готови да помогнат. От доста време ме питаха за банкова сметка и вече има такава, за който желае да помогне на семейството", добави Венкова.

Пострадалата Дебора днес ще бъде подложена на повторна съдебно-медицинска експертиза, след като съдебният лекар извършил първоначалната експертиза, беше освободен от длъжност.

Заради фрапиращия случай депутатите прекъснаха лятната си ваканция, за да променят Наказателния кодекс и Закона за защита от домашното насилие (повече четете тук).