Уморихме се от рестарт на системата, трябва да надграждаме. Не се срамувам от всеки един гражданин, който е привърженик на политическа партия ГЕРБ. Не се срамувам и от другите българи, които не симпатизират на тази партия. Не бива с лека ръка да зачеркваме постигнатото от която и да била политическа партия. Това заяви пред Нова тв кандидатът за вицепрезидент пол. Невяна Митева, която е подкрепена от ГЕРБ/СДС в двойка с проф. Анастас Герджиков.

"За българите е трудно да разберат, че се уморихме от рестарт на системата. Искаме да надграждаме. Ако се научим да надграждаме и да даваме най-доброто от себе си - без да се обиждаме и нагрубяване, няма как България да не стои добре, както за българите в нея, така и за тези извън границите й", категорична е кандидатът за вицепрезидент.

"Изобщо не съм се представяла в ролята на вицепрезидент. За мен предложението беше изненадващо. Но дойде от личност като професор Герджиков и ме накара да се замисля", подчерта полковник Митева.

По думите й тя е била провокирана да влезе в президентската надпревара от ситуацията в страната.

"Провокира ме отношението между хората и това, че се насажда един език на омразата. Ние знаем, че сме способни хора и няма нужда някой да ни казва, че не можем да направим нещо, което знаем, че можем да постигнем", посочи още тя.

"В новата роля, в която се поставих, виждам възможност да допринеса с всичко, което имам като опит, за моята страна. Искам всички българи да усетят, че има друг тип отношение към тях", подчерта Митева.

По отношение на кампанията тя сподели, че се страхува, че може да направи грешки, подобно на тези, които е правила по време на спортната си кариера като плувец. "Никой не е безгрешен. Нямам такива претенции. Това ме прави човек", категорична беше тя.