В 18,30 часа около 150 служители на МВР затвориха ключовото кръстовище в центъра на София. Така движението по бул. „Цариградско шосе”, бул. „Цар Освободител” пред Софийския университет "Климент Охридски" и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” беше спряно, предаде "Фокус".

В един момент протестиращите временно премахнаха блокадата на кръстовището на "Орлов мост", за да преминат част от струпалите се автомобили и колите на градския транспорт. След това отново блокираха движението.

Вижте снимки >>

По-късно протестиращите отново премахнаха за кратко блокадата, за да преминат вече километричните опашки от автомобили и да се успокоят малко гневните шофьори.

През цялото време имаше засилено полицейското присъствие в района на площад „Орлов мост”. При входа на Борисовата градина бяха спрели коли на полицията и жандармерията.

Служителите на МВР имаха разрешение за протест от Столична община до 20 часа и те спазиха срока. След този час освободиха кръстовището и движението бавно започна да се възстановява. 

Протест отново имаше и в Пловдив. Точно в 18.00 часа полицаи се събраха пред сградата на Областната дирекция на МВР, след което тръгнаха на мълчаливо шествие по главната улица в града. На площада пред Римския стадион, към тях се присъединиха около 50 военнослужещи. След това всички заедно отново се отправиха към сградата на полицията.

С присъствието си те демонстрираха, че не се притесняват, че ще бъдат наказани дисциплинарно заради протестите.