Интензивен трафик се очаква по основните пътни направления в последния почивен ден. Засилено ще бъде полицейското присъствие по пътищата. Взели сме допълнителни мерки. Това каза на брифинг главен инспектор Лъчезар Близнаков от "Пътна полиция".

От полицията препоръчват на шофьорите - включително и заради ремонтите в някои участъци на магистрала "Тракия" да използват по-слабо натоварения Подбалкански път.

Допълнителни полицейски сили ще следят за придвижване в аварийните линии по автомагистралите, подчерта Близнаков и призова шофьорите да спазват правилата за движение по пътищата. При пътен инцидент без пострадали водачите трябва да преместват автомобилите си вдясно, а не да чакат в лявата лента на магистралата, припомни той.

11 души са загинали в катастрофи от 28 април до 3 май, каза главен инспектор Близнаков. Последното денонощие премина спокойно, няма загинали при пътни инциденти, допълни той.

Нека бъдем търпеливи, да не бързаме, защото в старанието си да спестим време, ще загубим много повече, призова главен инспектор Близнаков.

За улеснение от днес до 9 май, неделя - по "Тракия" в района на жп надлеза при 159-и километър ще има две ленти за София и една за Бургас.

Това съобщават от Пътната агенция, както и уточняват, че ремонтите налагат трафикът се извършва двупосочно в платното за Бургас.

Отново заради ремонт е ограничено и движението в участъка между пътните възли "Чирпан - Изток" и "Стара Загора" на автомагистралата.

Общо 497 569 превозни средства са излезли от София на 29 и 30 април - в последния работен и в първия почивен ден по Великден, отчитат трафик камерите на Агенция "Пътна инфраструктура".

Най-много превозни средства в посока Бургас са преминали по АМ "Тракия" - 225 048. След това е АМ "Хемус " - 128 700 МПС, АМ "Струма" - 46 605, пътя София-Калотина - 53 233, трасето през Искърското дефиле /път-II-16/ - 24 077, и Подбалканския път I-6 - 19 906.