Четвърто районно полицейско управление в София проверява инцидент, разиграл се в нюзрума на програма "Хоризонт" на БНР преди седмица, съобщи директорът на СДВР Георги Хаджиев.

Добрин Йотов, брат на съпруга на журналистката Силвия Великова, който също работи там, е нападнал репортера Добромир Видев, съобщи директорът на държавната медия Светослав Костов, цитиран от dariknews.bg.

Това се е случило по време на разговор, по който Видев се е интересувал по каква причина два негови журналистически материала не са били излъчени. В този момент Йотов, който е редактор на новините, се нахвърлил върху него и го хванал за врата. 

След това репортерът е отишъл в "Пирогов" и си е извадил медицинско свидетелство, добави Костов.

Видев не е подавал сигнал до полицията. Това обаче е направил дежурният полицай в спешната болница, който е длъжен да докладва при медицинско освидетелстване на пациенти. Последвала полицейска проверка. В радиото пристигнали разследващи полицаи, които снели показания от участниците в инцидента. За побоя Светослав Костов е бил информиран от програмния директор Мартин Минков.

"Изискани са писмени обяснения от участниците в този инцидент. УС разговаря с Добромир Видев . И това, което той каза, беше, че вече го е страх да ходи на работи", каза още директорът на радиото.

Пред ръководството Видев казал, че подобно нещо му се случва за втори-трети път и именно затова вече се страхува. 

В отговор на въпроса дали спорът между двамата журналисти има връзка и с напрежението в БНР, избухнало след опита Силвия Великова да бъде отстранена и последвалите протести на журналисти с обвинения в цензура, Костов заяви, че участниците в скнадала не са дали такива писмени обяснения.

"Има образувано досъдебно производство, което се наблюдава от Софийска районна прокуратура, разследването се води в 4-то районно. Има постъпило заявление, текат процесуално следствени действия, разпити на свидетели, изземват се записи от камери, правят се очни ставки. В законоустановения срок то ще бъде приключено и ще бъде докладвано в прокуратурата", каза пред журналисти началникът на столичната полиция Георги Хаджиев.