Полицията в Стара Загора няма да пусне протестиращите на магистрала "Тракия". Това стана ясно от думите на комисар Илиян Илиев началник на "Охранителна полиция" към ОДМВР. Мотивите, по думите на комисар Илиев са, да не се допуснат пътнотранспортни произшествия и инциденти, както и да се осигури нормалното пътуване на гражданите и транзитно преминаващите тежки автомобили.

"Магистралата е високоскоростен път, движението е с много висока скорост и излизането с по-ниска или несъобразена скорост може да доведе до тежки инциденти. Нашата цел е да ги избегнем и да осигурим нормално преминаване през Републиканската пътна мрежа".

Комисар Илиев припомни, че шествието е преминало нормално по зададения маршрут, но протестиращите са обявили началото на гражданско неподчинение и са се отправили към аутобана. "В тази връзка ние предприехме необходимите мерки и спряхме протестиращите на летище Стара Загора по път 1-5, където се намират и сега".

Образувана е проверка за ситуацията на напрежение тази сутрина. По-рано през деня един от протестиращите проби блокадата на полицията и се оправи към магистралата пеша, но бе спрян от органите на реда.  След този случай се изясняват действията и на двете страни - както на мъжа, така и на полицията, уточни комисар Илиян Илиев.

Пътят Стара Загора - Хасково продължава да е затворен от протестиращи граждани. Засилено е присъствието на органите на реда на в района.

Хора от Стара Загора се солидаризират и носят храна и вода. За момента ситуацията в района е спокойна.

Хората са безкомпромисни в исканията си за оставка на правителството, главния прокурор, а също и за предсрочни парламентарни избори. На протеста има семейства с малки деца.

В шествието снощи са участвали около 60-70 автомобила и около 150 лица. Създаден е обходен маршрут на блокирания път.