Бившият директор на Българското национално радио Радослав Янкулов е починал днес, съобщиха негови близки във Фейсбук.

Популярният радиоводещ от години страдаше от тежка форма на диабет - беше на лечение с инсулин. В едно интервю от 2010-а споделя, че провежда лечението от 15 години преди това:

"Имам диабет. Съобразявам се с този факт. Правя всичко възможно да живея по максимално интересен, полезен и приятен за мен начин. Често хората около мен ми правят забележка, че слагам сол в салатата. Аз мисля, че ако не се сложи сол, няма да ми е сладко. Твърдят, че солта е вредна. Като не ям сол, какво ще направя? Ще си удължа живота с 5 години? Това години ли са?! Това са просто 5 години, в които ядеш безвкусна манджа! Имам свои теории, които не са лекарски и не са природосъобразни. Но на мен ми вършат работа!"

Радослав Янкулов бе точно такъв, какъвто го описва този цитат - отворен, симпатичен човек и мъж с ярка индивидуалност. Чутовен работохолик.

Роден е в София през февруари 1953 година. Възпитаник на легендарната Седма гимназия в София, откъдето в 10-и клас се премества в спортното училище "Олимпийски надежди". Завършва ВИФ и журналистика в СУ "Св. Климент Охридски".

През 1976 г. постъпва в БНР - програма "Хоризонт", която напуска през 80-те и за кратко става зам.-главен редактор на спортната редакция в БНТ. През 1992 г. оглавява частното радио "Експрес", а след него ръководи радио "99", софийския канал на радио "Канал Ком" и радио "Спорт".

Бил е шеф на пресслужбата на БФС от 2001 до 2003 г. и директор на БНР в периода 2013-2016-а година.

Радослав Янкулов е семеен, има две дъщери.

Няма официално съобщение кога ще е поклонението пред тленните му останки.

Поклон пред паметта на журналиста и човека Радослав Янкулов!