Разследването срещу Павел Павлов, Никола Николов, Ангел Иванов, Михаил Дяков, Петър Сюлейменчев, Михаил Бакалов, Наско Димитров, Светлин Проданов и Димитър Димитров започна през 2010 година.

Те бяха задържани при зрелищни арести в рамките на операция "Граница" на МВР за изнудване на чужди и български граждани, след сигнали от фирми-превозвачи и граждани за корупционни практики на граничния пункт "Капитан Андреево".

Съдия Красимир Димитров обаче постанови, че не може да бъде постановена осъдителна присъда, защото досъдебното производство е било водено повърхностно.

Прокурорът по делото Георги Гешев също заяви, че не може да поддържа обвинението на Софийска градска прокуратура, съобщиха местните сайтове "Хасково Инфо" и "Хасково нет".
По думите на държавния обвинител няма нужните доказателства по Наказателно-процесуалния кодекс, които да са категорични и несъмнени към обвиняемите. Отделно, специалните разузнавателни средства по делото не подкрепяли обвинението, а го опровергавали.

Решението на Хасковския окръжен съд подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред Апелативния съд в Пловдив.

Вчера при акция на ДАНС на Митница-Свиленград бе задържан и.д. началник Тодор Караиванов. Той е арестуван от агентите на ДАНС при получаването на два подкупа.
Вчера в продължение на 30-40 минути, Караиванов е получил първо 600 лв., а вторият подкуп е в размер на 600 евро, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. След получаване на втория подкуп, началникът на митницата в Свиленград е задържан на местопрестъплението, като е оказал съпротива.
В жилището на Тодор Караиванов са открити 6000 лв., а в кабинета му - 12 000 евро.