Подкрепящите бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова поискаха оставките на заместник-главния прокурор Иван Гешев и председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев. Причината според бившия пиар на Иванчева - Петър Кърджилов, са изречени факти от тях, които не са верни.

"Ако са достойни мъже, ще си подадат оставките", заяви той на пресконференция в БТА.

По думите му последните коментари на основния свидетел Александър Ваклин категорично се разминават с първоначалните му показания.

Един от защитниците на Иванчева - Димитър Марковски, който определи разследването като поръчково.

"Представя се изопачена страна на една монета и това е целенасочено", каза още адвокатът, който вижда свръхамбиция от страна на прокуратурата по това дело.

Адвокатката на Биляна Петрова - Ирен Савова, чийто некролог беше разлепен неотдавна, пък изрази несъгласие от страна на прокуратурата да се излагат публични обвинения по наказателни дела. По думите й медийната кампания затруднява защита.

Савова разказа, че Петрова е била насилвана, за да лъжесвидетелства, и имала синини по тялото.

"Дори да се потвърди тезата на прокуратурата, че са взели пари, такава жестокост и нечовечност към две жени са страховити за една правова държава", категорична беше адвокатката.

По повод 8 месеца от ареста на Петрова и Иванчева довечера ще има събиране в тяхна подкрепа пред Министерството на спорта - мястото, където бяха арестувани.

"Делото срещу Иванчева било знаково за целия преход. Това дело е срещу ценностите на демокрацията", обобщи Петър Кърджилов.