30-годишният треньор по гребане от клуб "Хеброс" Златко Караиванов спаси жена, която опитала да сложи край на живота си, скачайки в Гребния канал в Пловдив.

Екшънът се е разиграл в ранните часове в неделя - малко след 6.30 часа, съобщи Марица.бг. Тогава възрастната жена се качила на един от пристаните на Гребната база. Огледала се дали някой не я гледа и хвърлила чантата си в дълбоките води на канала. Секунди по-късно самата тя скочила във водата.

За щастие наблизо били треньорът Златко Караиванов и тъстът му Станислав Стоянов, които се подготвяли за първата тренировка по гребане за деня. След като видели как жената се хвърля в мътните води, те веднага скочили след нея, в опит да я спасят.

Успели да я извадят на пристана, но тя вече се била нагълтала с вода и нямала пулс. Незабавно спортистите започнали борба за живота на жената със сърдечна и дихателна реанимация. Животоспасяващите действия продължили около шест минути, след което жената изплюла погълнатата вода и отново поела глътка въздух. В полунесвяст промълвила, че се е подхлъзнала и е паднала в канала, но треньорите не повярвали на тези думи, тъй като всичко се случило пред очите им.

Минута по-късно пристигнали служители на полицията и "Спешна помощ". Жената била откаранa незабавно в болница.